- En mann har gjort noe slemt med en av våre elever på skoleveien

Politiet jakter mann med to hunder etter melding om seksuelt overgrep mot barneskolejente.

OVERGREP: Ei jente i barneskolealder ble tirsdag utsatt for et seksuelt overgrep i Hjortlandsveien i Bergen. Kart: Google Maps
OVERGREP: Ei jente i barneskolealder ble tirsdag utsatt for et seksuelt overgrep i Hjortlandsveien i Bergen. Kart: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei barneskolejente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Hjortlandsveien da hun var på hjem fra Breimyra skole i Åsane i Bergen tirsdag ettermiddag.

Politiet beskriver gjerningsmannen som en voksen mann med nordisk utseende. Han hadde med seg to hunder, ifølge politiet.

- Vi håper på at opplysningen om to hunder skal være til stor hjelp når vi ber vitner om å melde seg. Både den fornærmede og andre vitner har sett en mann og to hunder. Det er uansett en mann som ikke er identifisert, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til NTB.

Sjekker overvåkning Politiet ber publikum som kan ha sett noe i tidsrommet 15.30 til 17.30 om å ta kontakt. Til VG opplyser politiet at jenta har forklart at hun møtte to kvinner i røde jakker. Politiet ønsker å komme i kontakt med disse.

Til Bergens Tidende opplyser politiet de vil sikre seg overvåkingsbilder fra området og sikre seg eventuelle elektroniske spor. Innsamlede prøver fra stedet kan avsløre mannens DNA, opplyser politiet. Bergen-politiet har ikke besvart Dagbladets henvendelser så langt i ettermiddag.

Den fornærmede jenta hadde på seg rosa bukse, stripete genser, rosa joggeesko og blomstrete skolesekk. Hun var ikke fysisk skadd etter overgrepet, skriver VG.

Elevene orientert Bergens Tidende skriver at jenta går på Faktveit skole. I dag ble de 400 elevenes foresatte orientert om saken og elevene har fått følgende beskjed:

«En mann har gjort noe slemt med en av våre elever på skoleveien. Politiet jobber med saken, men har ikke funnet ham ennå. Det jobbes hele tiden med saken, men inntil videre må vi passe på hverandre og ikke gå alene til og fra skolen. Alle bør i dag gå rett hjem. Vi voksne skal også passe ekstra på ute på viktige steder».

I en orientering lagt ut på skolens hjemmeside skriver rektor Einar Skintveit:

- Det som er viktig nå er at alle elevene våre er trygge. Vi har fokus på at det er lurt å gå sammen med skolevenner. Som ansvarlige voksne er det viktig å ta saken på alvor, samtidig som vi må opprettholde hverdagen vår. Vi må sammen ta ansvar for at elevene er trygge i nærmiljøet vårt. Samtidig som vi ikke må gi hendelsen for stor oppmerksomhet. Dette for å skåne eleven som har vært involvert i hendelsen.

Tips kan rettes til Bergen Nord Politistasjon på telefon 55255500 i kontortiden (09-1530).  Utenom kontortid benyttet tlf. 02800.