En mann har meldt seg etter Frogner-drapet

Ingen er pågrepet, men en 32 år gammel mann har meldt seg for politiet med opplysninger etter at en mann ble drept på gaten på Frogner natt til lørdag, opplyser avdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen som har meldt seg, har sagt at han har informasjon som har med drapet å gjøre, sier Abrahamsen.

Drapet skjedde ved 3.30-tiden natt til lørdag Ingen er så langt pågrepet i saken. Politiet kjenner ikke offeret identitet, men tror de vet hvem han var.

- Dette er ikke et offer som tilfeldigvis ble truffet, sier Oddleif Sveinungsen, vaktleder for krimvakta ved Oslo politidistrikt, til NTB.

Vedkommende bodde ikke i bygården på Frogner, der han ble skutt, men kan ha vært inne i en av leilighetene tidligere på kvelden.

- Han hadde ikke papirer på seg. Dette er en mann som vanket i et miljø der man ikke kjenner hverandres etternavn, men velger å snakke til hverandre med fornavn, sier Sveinungsen.

Fest

Ifølge politiet skal den drepte ha vært et selskap i en leilighet i Gabelsgate, hvor det skal ha vært flere personer. Forut for skytingen skal det har vært høylytt krangling. Det skal ha blitt avfyrt flere skudd.

Politiet ønsker kontakt med personer som har vært i området natt til lørdag, og vil lørdag foreta en rundspørring i området.

Politiet fikk klokka 3.37 melding om skyteepisoden og at det lå en mann innenfor inngangsdøren på bygningen som ligger på hjørnet av Gabelsgate og den lille sideveien Terningsbekken, på vestsiden av Oslo sentrum. Bygningen er en fireetasjers bygård som er typisk for strøket.

- Det har gått flere skudd mot inngangspartiet på bygningen. Vi kan fortsatt ikke si fra hvor stor avstand skuddene ble avfyrt. Det foregår fortsatt tekniske undersøkelser på åstedet, opplyser Sveinungsen.

Politiet var på plass på Frogner kort tid etter at de fikk melding om skytingen. Det var fest i bygningen og flere øyenvitner ble brakt med til politistasjonen i sentrum.

- Vi har snakket med fem stykker, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha hørt eller sett noe.

Døde

- Vi har opplysninger om at det skal ha kjørt en bil forbi i området, men så langt kjenner vi ikke til om den har noen forbindelse til episoden, sier Ellen Ulvin, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til NTB.

Mannen ble brakt til Ullevål universitetssykehus med ambulanse rett etter at skytingen fant sted, men livet sto ikke til å redde.

(NTB)