- En mann løper rundt og kaster penger til folk

Mystisk mann har så langt delt ut over 30.000 kroner i Aurskog.

SIST SETT HER: Politiet har lett etter mannen som gir bort store pengebeløp til tilfeldig forbipasserende. Så langt har de funnet sykkelen han benyttet i Linåkerveien i Aurskog. Men mannen har de ikke funnet. Kart: Google
SIST SETT HER: Politiet har lett etter mannen som gir bort store pengebeløp til tilfeldig forbipasserende. Så langt har de funnet sykkelen han benyttet i Linåkerveien i Aurskog. Men mannen har de ikke funnet. Kart: GoogleVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ukjent mann har fått folk til å sperre øynene opp i Aurskog. Helt ut av det blå har det kommet en ukjent mann og gitt dem flere tusen kroner, for så å forsvinne igjen.

- Dette er merkelig, for å si det pent, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Over 30.000 kroner Så langt har politiet i ettermiddag blitt ringt opp av tre ulike personer på tre ulike steder i kommunen. Alle har fått pengesedler kastet etter seg.

- Det er pr nå snakk om over 30.000 kroner som mannen av ukjente årsaker har gitt fra seg. Men vi vet jo ikke om dette er alt. Det kan jo være folk som ikke ringer til oss når de får slike beløp, sier Jahr til Dagbladet.

- Han skreik De første meldingene kom ved 16.30-tida.

- Da var meldingen vi fikk at en forvirret mann gikk foran bilene og skreik, sier Jahr.

Kort tid etter ringte en annen melder til politiet. Mannen hadde da dyttet 27.000 kroner inn gjennom ruta på bilen til vedkommende.

Dette skal ha skjedde i Linåkerveien.

Hvem sine penger? Kort tid etter ringte nok en person. En tredje melder skal ha mottatt 4500 kroner. Hvem han er eller hvorfor han gjør dette veit politiet foreløpig ikke noe om.

- Da vi hørte om pengesummene, vurderte vi å sende avgårde alle mann, sier en munter operasjonsleder til Dagbladet.

- Men vi sendte avgårde en patrulje. Den fant sykkelen han skal ha benyttet, men personen var ikke å se. Vi ønsker jo å komme i kontakt med ham for å høre hva dette er, om det er hans egne eller andre sine penger, sier Jahr.

Han ber personer som kan ha informasjon om å ta kontakt.

Mystisk person - Dette er veldig spesielt for å si det pent. Vi vet ikke hva det dreier seg om, hvem det er eller hvorfor han deler ut penger, har Jahr uttalt til Romerikes Blad.

Beskrivelsene politiet har fått av mannen er varierende:

- Noen sier han er rundt 17 år gammel. Andre beskriver han som en mann i 30-åra. Han skal være tynn og ha på seg en mørk hettegenser, sier Jahr til Dagbladet.