Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En mann pågrepet etter hjemmeran på Stange

Ble stoppet i stjålet bil etter bilforfølgelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En familie på fem ble i natt ranet i sitt hjem på Stange. Ranet skjedde i 3-tida. Da sønnen i huset lukket opp, møtte han en mann som var bevæpnet med et gevær.

De to ranerne, som skal ha vært en mann og en kvinne, tok deretter med seg familiens verdisaker og stakk fra stedet i familiens bil.

Nå opplyser politiet i Hamar at en mann er pagrepet i forbindelse med saken.

- Mannen ble pågrepet cirka 07.30 i dag tidlig etter en kort bilforfølgelse på Stange. Pågripelsen skjedde noen kilometer sør for Stange sentrum, sier politistasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politikammer til Dagbladet.

- Mann i 20-åra Han sier at pågripelsen gikk rolig for seg.

- Det var ikke snakk om at det ble brukt noe våpen, eller noe slikt, sier Lier.

Ifølge politistasjonssjefen er navnet til den pågrepne mannen kjent for politiet fra tidligere, men han ønsker ikke å utdype dette.

Mannen, som er i tidlig 20-åra og har hjemmeadresse i Stange, er siktet for ran. Han er nå kjørt til politiarresten på Hamar politihus.

- Viktige tips Pågripelsen skjedde etter at politiet hadde mottat tips fra personer i området.

- De opplysningene hjalp oss og våre politipatruljer fikk øye på bilen i Stange sentrum. Etter en kort bilforfølgelse ble bilen stanset rett sør for Stange sentrum, sier politioverbetjent og kriminalsjef Rune Otterstad ved Hamar politistasjon i en pressemelding.

- Det er bra både for publikum og de involverte at vi bare fire og en halv time etter ranet har pågrepet en person. Vi er svært takknemmelige for tips som har ført til dette, sier Lier til Dagbladet.

Fortsetter søket Politiet fortsetter nå søket etter den andre raneren, som fortsatt er på frifot.

- Den involverte familien har sagt at den ene raneren var en kvinne. Vi fortsetter nå søket etter henne, sier Lier til Dagbladet.

Samtidig vil politiet avhøre den pågrepne mannnen, og gjennomføre kriminaltekniske undersøkelser i familiens hus og i familiens bil.

Politiet oppfordrer fortsatt alle som kan ha tips i saken om å ta kontakt.

- Vi er glade for at personer engasjerer seg og bidrar med opplysninger med politiet, det har vært til stor hjelp i denne saken at vi i politiet har mange ekstra øyne ute, sier Otterstad.