En mann pågrepet etter melding om skyting på ungdomsskole i Stavanger

Et replicavåpen er beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet fikk klokka 13:30 melding fra Smiodden skole i Stavanger om at det var avfyrt og at en person på sykkel kunne kobles opp mot skuddene. Etter et intensivt søk ble en 23 år gammel kjenning av politiet pågrepet.

- Vi fikk melding om hendelsen klokka 13.30, og rykket da ut med nokså mange patruljer. Etter et intensivt søk pågrep vi en person som vi er ganske sikre på at er gjerningspersonen, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Henning Andersen til Dagbladet.
Det var en lærer som observerte en person med våpen. Ifølge NTB opplyser politiet om at beskrivelsen som ble gitt av skolen passer til personen som er pågrepet. Personen skal ha oppsøkt denne læreren.

- Læreren skal ha opplevd dette som truende, sier Andersen til NTB. Politiet skal nå undersøke videre om 23-åringen har noen forbindelse med skuddene som ble meldt inn fra skolen.

- Vi vet ikke om han har skutt i det hele tatt. En lærer gjorde observasjoner av en person med våpen  i nærheten av skolen, og koblet dette til smell eller skudd noe seinere, sier Andersen til Dagbladet.

En 23 år gammel mann er pågrepet og et replicavåpen er beslaglagt.

- Vi har kjennskap til ham fra før, sier Andersen om 23-åringen til Dagbladet.