Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En mann pågrepet etter skyteepisode på Ullevål

Vitner varslet om skudd - politiet startet stort søk etter gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-åra er arrestert etter at det ble avfyrt skudd i Thukstrups gate ved Ullevål sykehus tidligere i dag.

- Vi har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha avfyrt skuddene. Det er en mann i 30-årene. Han forholdt seg rolig under pågripelsen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NRK.

Stor politiaksjon Politiet har kjennskap til mannen fra før, men ønsker ikke å si noe mer om dette foreløpig.

Skuddene førte til en stor politiaksjon, og politihelikopter, beredskapstroppen og hundepatruljer deltok i søket etter gjerningsmannen.

Politiet fikk meldingen om skytingen rundt klokka ett i dag, og opplyste seinere at det var funnet tomhylser fra signalpistol, uten prosjektil.

Fant tomhylser Flere vitner hadde meldt fra til politiet etter at de både så og hørte en mann som løsnet av skudd.

STORE POLITISTYRKER:  Det var store politistyrker i området rundt sykehuset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STORE POLITISTYRKER: Det var store politistyrker i området rundt sykehuset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Det er ikke funnet skadde, men det er gjort funn av tomhylser som bekrefter at det er skutt. Vi har pågående søk etter gjerningsmannen, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Politiet mener ikke at hendelsen er terrorelatert.

Sett ved sykehuset Thulstrups gate ligger ved Oslo universitetssykehus og Veterinærhøgskolen, mellom sykehuset og Nordre gravlund. Politiet sperret av et større område rundt sykehuset.

- Den siste observasjonen av mannen er gjort inne på sykehusområdet, og derfor er det mannskaper som søker der inne nå. Men ettersom det har gått såpass lang tid, så har vi utvidet søksområdet. Det er nå et ganske stort søksområde, sa innsatsleder Lasse Saastad til Dagbladet utenfor Ullevål sykehus tidligere i dag.

Da sto bevæpnet politi vakt rundt området og det ble søkt i området rundt sykehuset.

- Vitner har beskrevet at mannen er rundt 1.75 høy, hadde svart boblejakke, beige bukse og mulig østeuropeisk utseende. Vi understreker at dette er basert på vitnebeskrivelser, sier Pedersen til Dagbladet.

Mannen skal også ha hatt sko med selvlysende oransje såle.

- SØKER I STORT OMRÅDE:  Innsatsleder Saastad i oslopolitiet sier til Dagbladet at den siste observasjonen av mannen ble gjort inne på sykehusområdet på Ullevål sykehus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- SØKER I STORT OMRÅDE: Innsatsleder Saastad i oslopolitiet sier til Dagbladet at den siste observasjonen av mannen ble gjort inne på sykehusområdet på Ullevål sykehus. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
HER ER DET:  Skyteepisoden skal ha funnet sted i Thulstrups gate ved Ullevål sykehus. Kart: Google Maps
HER ER DET: Skyteepisoden skal ha funnet sted i Thulstrups gate ved Ullevål sykehus. Kart: Google Maps Vis mer