FORSØKT DREPT: Imamene Nehmat Ali Shah ble utsatt for drapsforsøk.Foto NORDAHL/ALEKSANDER Dagbladet
FORSØKT DREPT: Imamene Nehmat Ali Shah ble utsatt for drapsforsøk.Foto NORDAHL/ALEKSANDER DagbladetVis mer

En mann pågrepet for drapsforsøk på imam

Siktet for drapsforsøk på imamen Nehmat Ali Shah (57).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo har i formiddag pågrepet og siktet en mann etter angrepet på en imam natt til 17. juni. Mannen er så langt siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Det er en omfattende etterforskning som har ledet til denne pågripelsen.

- Mannen vil bli avhørt så snart som mulig, og vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uka. Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet.

Kulseth kan foreløpig ikke si mer om pågripelsen. Han utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Like etter klokka 23 mandag 17. juni ringte det på døra hjemme hos familien Shah. Det var på dette tidspunktet imam Nehmat Ali Shah alltid kom hjem fra kveldsbønnen fra Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat, Norges største moské.

Denne kvelden kom han hjem blodig og hardt skadd, etter å ha blitt angrepet med kniv like utenfor ytterdøra på familiens hjem.

Sønnen Jawad Haider åpnet døra for den 57 år gamle faren.

- Han var stukket i hofta, armen og rispet i ansiktet. Vi kjørte i full hast på en ulovlig snarvei. Jeg tror vi var på legevakta på ett minutt, sa han til Dagbladet like etter hendelsen.

- Han fortalte at det var en maskert mann som kom bakfra og stakk ham nederst på ryggen, sa Sied Ammar Shah (20) til Dagbladet.