En mann pågrepet på gata i Oslo, siktet for væpnede ran i natt

Hjemme hos mannen gjorde politiet «flere interessante funn».  

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter tre ulike væpnede ran i Oslo i natt, satte politiet inn helikopter i søket etter en eller flere gjerningspersoner. De har nå pågrepet en person de mener å kunne knytte til minst to av ranene, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt.

- Pågripelsen skjedde i Oslo sentrum omlag en time etter det siste ranet. En patrulje påtraff da en person, og utfra opplysninger som hadde kommet inn ble det fattet interesse for ham, sier Stokkli.

- Vi dro også hjem til ham og gjorde ytterligere interessante funn der. Totalt var dette tilstrekkelig for å kunne gå til pågripelse, sier operasjonslederen.

Han forteller at den skjedde uten dramatikk.

Saken er nå overtatt av Krimvakta. Stokkli er ikke kjent med om det er funnet en kniv hos/på mannen, eller hvordan han stiller seg til siktelsen.

Begge ranene politiet mener å kunne knytte til mannen skjedde utendørs i Oslo i natt. I løpet av få minutter, rett før midnatt, mottok de meldinger om to enkeltstående ransepisoder, begge med kniv, på Grünerløkka i Oslo. Tidligere på kvelden kom det også melding om ran med kniv i Oslo.

Ingen personer ble fysisk skadd i ranene, forteller operasjonslederen.

- De fornærmede ble utsatt for trusler, og ble fratatt ulike verdisaker, sier han.