«En mann skulle selge sin bobil. Han skulle også ha med 500 000 i cash»

Endte opp blakk, uten bobilen og kan bli straffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «En mann skulle i formiddag selge sin bobil. Han skulle av en eller annen grunn også levere 500 000 kr i forbindelse med salget. Dette endte med at kjøper forsvant med penger og selger er på vei til politiet for å anmelde berageri.»

Det skriver Oslo-politiet på Twitter i dag.

Klassisk bedrageri - Vi antar at det er klassisk bedrageri, at de han møtte skulle bytte pengene inn i Euro, det pleier å være vanlig. Mannen ble nok lurt til å ta med cash, og så blir han stående uten noen ting.

- Han er nok på politistasjonen for å anmelde det nå, sier operasjosleder Finn Belle til Dagbladet.

Han forteller at det hele kan få alvorlige konsekvenser også for mannen som skulle selge bobilen sin.

- Når du har med deg 500 000 i cash, så er det ikke utenkelig at det er noe straffbart også i den enden. Man trenger ikke ha god fantasi for å tenke at det kan spørres hvor de pengene kom fra, sier Belle.

- Vet dere hvem som kan stå bak dette?

- Vi har våre tanker om hvilke grupperinger det kan være, men utover det kan jeg si noe. Vi har ingen navn, så det må være opp til politiet på Sentrum politistasjon å starte etterforskning.

- Men vi har jo et bilnummer og et telefonnummer, og dermed ting å ta tak i. Men pengene er det nok vanskelig å finne igjen, sier han.

Opplevd flere ganger Belle forteller at politiet stadig opplever slikt bedrageri.

- Jeg har opplevd det flere ganger i min tid her. Det er jo ikke så vanskelig å forstå at noe er galt når selgeren skulle ta med penger. Det er ikke en ukjent metode, de skulle nok mikse og trikse.

- Moralen får være at man ikke skal betale penger til en som skal kjøpe noe av deg, sier Belle.