En meningsløs bandekrig

A-gjengen hater B-gjengen og B-gjengen hater A-gjengen. De kjemper for sin egen ære og skal alltid hevne et eller annet, som en av gjengenes «lillebror» skal ha vært utsatt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Selv om politiet i Oslo kan bevise at medlemmer av både A- og B-gjengen er kriminelle og dukker opp på de merkeligste steder, dreier egentlig ikke bandekrigen i Oslo seg om kampen om «retten» til å bedrive kriminalitet.

Mens A-gjengen er nært tilknyttet «Young Guns» og har sine fleste sympatisører og medlemmer i indre Oslo øst, kommer B-gjengen fra nabokommunene til Oslo.

Med stort og smått består A-gjengen av nærmere 50 personer. B-gjengen har sitt utspring i fire familier. Felles er også at de er unge menn av pakistansk bakgrunn.

  • Skyting, knivstikking og meningsløs vold, som kulminerte med at et 27 år gammelt A-gjengmedlem ble skutt ned og drept, dreier seg om ære og respekt.

Medlemmene av de unge pakistanske broderskapene viser alltid til at en av deres egne har blitt trakassert og nedverdiget av den andre gjengen når de skal forklare hvorfor de er i krig med de andre.

Alle nordmenn har et søskenbarn på Gjøvik: Medlemmene i A- og B-gjengen har alle en lillebror som har fått juling og blitt ydmyket av et medlem av den andre gjengen.

Derfor må familiens ære gjenopprettes.

  • Drapet på 27-åringen på Tøyen måtte komme. Det var bare et tidsspørsmål før en eller annen ville bli drept. De har overfalt hverandre, stukket hverandre med kniv og skutt etter fienden. I begynnelsen rispet gjengene hverandre med kniv og skjøt med skarpt i lufta.

Etter skyteepisoden i Hausmannsgate i Oslo i høst, hvor en av B-gjengens biler ble gjennomhullet, ble alt mer alvorlig. Da visste alle, inkludert politiet og medlemmene i de to gjengene, at noen måtte dø.

Kanskje kan politiet i Oslo få satt en stopper for den meningsløse æreskrigen. Men det er lite trolig at den største av gjengene - A-gjengen - ikke vil hevne drapet på 27-åringen.