Norge og Kina

- En menneskerett for politikere å ha ferie

- Derfor kunne verken Erna Solberg eller Børge Brende kommentere dødssyke Liu Xiaobos ønske om å få behandling i utlandet.

VAR TAUS OM KINA: Erna Solberg forklarte på pressekonferansen under åpningsdagen på Arendalsuka hvorfor . Foto: Lars Eivind Bones
VAR TAUS OM KINA: Erna Solberg forklarte på pressekonferansen under åpningsdagen på Arendalsuka hvorfor . Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): På Høyres pressekonferanse i Arendal i ettermiddag sa statsminister Erna Solberg at menneskerettighetsdialogen med Kina skal komme i gang, men at høylydte kommentarer i media ikke nødvendigvis tjener saken.

Før det ble hun presset på regjeringens taushet under Nobel-prisvinner Liu Xiaobos sykdom.

Kommenterte Prince

Da Erna Solbergs favorittartist Prince døde, var hun tilgjengelig for kommentarer til pressen.

Men da det kom melding fra Kina om at Nobel-prisvinner Liu Xiaobo led av uhelbredelig kreft, og at EU støttet hans krav om behandling utenfor Kina, kunne verken statsminister Erna Solberg eller utenriksminister Børge Brende kommentere saken. Den ble kommentert av UDs kommunikasjonssjef.

Da politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil Alstadheim, kontronterte Solberg med dette, og spurte hvordan hun syntes dette framsto, svarte Solberg at det hadde vært flere intervjuforespørsler om Prince, og at kommunikasjonssjefen uten å klarere med henne sendte ut melding om pressetreff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer