En mer human asylpolitikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av vårens viktigste politiske saker er behandlingen av ny utlendingslov. Om kort tid vil Regjeringen endelig presentere sitt utkast etter at framleggelsen er blitt utsatt flere ganger. Årsaken til utsettelsene er intern strid i regjeringspartiene om flere sentrale punkter, ikke minst rundt spørsmålet om 21 års aldersgrense for ekteskap. SV og Senterpartiet er mot en slik aldersgrense, mens Arbeiderpartiet er delt i spørsmålet. Blant annet har integrasjonsminister Bjarne Håkon Hanssen signalisert at han er åpen for å vurdere en ny aldersgrense for å gifte seg med en utenlandsk statsborger.

Nå ser det heldigvis ut som motstanderne vinner striden. Det er i så fall en seier både for integreringspolitikken og for prinsippet om likebehandling. En slik lov ville være en særlov, som forskjellsbehandler norske borgere i den offisielle hensikt å hindre tvangsekteskap. Men det fins allerede både lover og virkemidler for å gripe inn overfor foreldre som gifter bort sine barn mot deres vilje. Innføringen av en aldersgrense vil ikke stanse dem som likevel praktiserer tvangsgifte. Loven ville i praksis bare være nok et hinder for innvandring, samtidig som den ville signalisere at noen borgere er likere enn andre i dette landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer