Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En middels B-film

NEW YORK (Dagbladet): B-filmen om den lille westernbyen Capitol Hill når nye høyder i dag. Etter å ha plaffet løs på hverandre i ukesvis har demokratene og republikanerne i byens beste hotell, Senatet, full tilgang til Monica med det ravnsvarte håret. Alt hun kan fortelle er at Sleipe-Bill tok henne på ikke lenger så unevnelige steder. Og at han sa hysj, ikke si det til noen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Sleipe-Bill har det med det. Han rir rundt og gjør ting han ikke skal gjøre. Han slipper alltid unna ansvaret og angrer aldri på det han har gjort. Det er det som irriterer pokerspillerne i Senatet. Særlig de 55 republikanerne som må representere den gode, gammeldagse amerikanske moral. «Noen må stoppe ødeleggelsen av den gode middelklassemoralen i Amerika,» ga ultrakonservative Dan Quayle som grunn til å entre presidentracet mot 2000.

  • Er det noe alle vet, så er det at det nettopp er i middelklassen seksuelle sidesprang florerer. Bill Clintons hovedsynd er at han hele tida blir oppdaget. Den jevne middelklassemoral krever at umoralen holdes på mørkeloftet. Og det moralistiske hverdagsmennesket har en pussig glede av å fordype seg i andres synd. I så måte pirrer kikkershowet Kenneth Starr har satt i gang sikkert hverdagen til en middels kongressmann.
  • De så iallfall riktig oppkvikket ut, anklagerne Asa Hutchinson og Ed Bryant, da de for en uke siden entret fasjonable Mayflower Hotel i Washington for å avhøre Monica Lewinsky. Senatordressen og juristalvoret var lagt igjen på Capitol Hill. Sportslig antrukket i gensere og med omsorgfulle smil midt i fjeset møtte de selveste femme fatale og nøkkelspilleren i riksrettssaken mot USAs president. I dag skjer det samme. Da er det bare Ed Bryant som får ha det moro. I hele fire timer skal han i dag spørre Monica om presidenten tvang henne til å underskrive en edsvoren erklæring om at hun ikke hadde et seksuelt forhold til ham.
  • Heldigvis blir seansen videofilmet. Slik er det en sjanse for hele verden til å finne ut hvordan Bryant klarer å spørre henne ut om dette i fire timer. Hvis videoen blir offentlig, da.
  • Monica Lewinsky er intervjuet og forhørt over 40 ganger. Hun har stått fram for storjuryen mer enn to ganger, og det foreligger 60000 siders bevis fra spesialanklager Kenneth Starr hvor Monicas vitnemål er kjernen i saken. Uansett hvor mye Bill Clinton har løyet og snodd seg rundt sannheten, begynner riksrettssaken å anta perverse dimensjoner. I så måte glir westernfilmen over i det skummende mykpornografiske. Og såpeserien har nå nådd et psykologisk stadium som nærmer seg thrillerens.
  • Anklagerne fra Representantenes hus, med Henry Hyde i spissen, synes å ha kommet til det samme punktet som spesialetterforsker Kenneth Starr. Rettferdighet, moral og justis er for lengst uinteressant. Nå er det bare snakk om å ta Bill Clinton. Knuse, knekke og ødelegge ham. Alle så det skje med Starr. Selv om han er en erkekonservativ republikaner og klar motstander av Bill Clinton, ble han for fire år siden regnet som en ryddig jurist. Da han leverte sine 36 esker på Capitol Hill, var den dypt religiøse mannen villig til å bruke de mest slibrige seksuelle detaljer for å knekke Clinton.
  • Nå skjer det igjen. Anklagerne fra Huset er besatt av å dømme Clinton. Republikanerne i Senatet har tatt jerngrep og bruker sitt flertall rått. De har svinebundet Det hvite hus ved å sette sluttdato 12. februar. Krever Clintons advokater mer tid til forberedelser, blir det plutselig presidenten som utsetter en sak folket hater.
  • Folket i øst, vest, nord og sør ser ikke på seksuelle sidesprang som noe kriminelt. Ei heller for en president. Det er bare de som har gått den sleipe stien fra lov og rett til blindt hat som ikke vil gi seg.

Og sheriff Lott lar gamle Henry og hans 12 menn plaffe løs.

HENRY HYDE og hans 11 medsammensvorne på vei inn i Senatet for å skyte løs på president Bill Clinton.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media