En milliard - nei takk!

Chelsea-eier Roman Abramovitsj er på husjakt. Ifølge Se og Hør har han tilbudt reder John Fredriksen nesten en milliard kroner for hans luksusvilla i Chelsea i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): John Fredriksen skal ha kjøpt den særdeles fasjonable boligen, «the old rectory», i Old Chruch Street i Chelsea i London, for 520 millioner for tre år siden.

Se og Hør skriver at den styrtrike oljemilliardæren Abramovitsj, som har brukt halvannen milliard kroner på fotballklubben Chelsea, vil ha villaen.

Londons dyreste

Han skal ha tilbudt 950 millioner kroner for boligen, som skal ha Londons største private hage på 12 mål.

Men Fredriksen skal ha sagt nei til å selge til Europas nest rikeste mann. Ifølge Dagbladets kilde ville huskjøpet vært Londons dyreste dersom det hadde blitt gjennomført.

Villaen skal ifølge Se og Hør være på 3000 kvadratmeter. Eiendomsmekler Victoria Soames holder til like ved villaen, og er meget hemmelighetsfull.

-  Ingen kommentar

-  Jeg kan bekrefte at Fredriksen kjøpte eiendommen for tre år siden. Utover det har jeg ikke lov til å kommentere saken, sier hun til Dagbladet.

Fredriksens villa og hage er omgitt av høye murer. I området rundt ligger designerbutikker og trendy kafeer.

Roman Abramovitsj har ikke hatt hell i boligjakten i London. Mandag ble det kjent at han tapte budrunden om 15a Kensington Palace Gardens, nærmeste nabo til den norske ambassaden, og et steinkast fra Kensington Palace. Villaen, med 16 soverom, gikk til en annen russisk oljemilliardær, Len Blavatnik, for gigantiske 520 millioner kroner.

Den dyreste villaen som noen gang er solgt i London, ligger også i Kensington Palace Gardens. Villaen ble lagt ut for salg for 1,05 milliarder, men gikk til et selskap eid av Formel 1-eier Bernie Ecclestone for 630 millioner. Dersom Fredriksen hadde slått til på Abramovitsjs tilbud, ville boligen blitt Englands dyreste.

100 milliarder

John Fredriksen er Norges rikeste mann, god for rundt 20 milliarder kroner. Han er kjent som Vålerengas rike onkel. Av skattemessige grunner har han og kona Inger adresse på Kypros, men skal ifølge Se og Hør tilbringe mesteparten av tida i Villaen i Chelsea.

Russiske Roman Abramovitsj skal være god for 100 milliarder kroner.

LUKSUS: 3000 kvadratmeter, 12 måls hage. Ikke rart at Roman Abramovitsj vil ha kloa i John Fredriksens villa i Chelsea i London.
PÅ HUSJAKT: Chelsea-eier Roman Abramovitsj og frue er på husjakt.
SA NEI: Ifølge Se og Hør sa John Fredriksen, her med kona Inger, nei til Abramovitsjs tilbud.