En million briter krever ny folkeavstemning

Kampanjeserver kollapset.

VIL HA NY AVSTEMNING: Over en million briter har skrevet under på krav om at det må gjennomføres ny folkeavstemning om Storbritannias tilknytning til EU. Foto: NTB Scanpix
VIL HA NY AVSTEMNING: Over en million briter har skrevet under på krav om at det må gjennomføres ny folkeavstemning om Storbritannias tilknytning til EU. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over en million briter har skrevet under på krav om at det må gjennomføres ny folkeavstemning om Storbritannias tilknytning til EU.

Like før klokka 12 lørdag hadde underskriftskampanjen passert en million signaturer. Kampanjen er opprettet av William Oliver Healey og ligger ute på det britiske parlamentets nettsted.

Og tallet vokser.

Nettstedet kollapset på grunn av den store pågangen.

Underskriftskampanjens krav går ut på at det må gjennomføres ny folkeavstemning når færre enn tre firedeler av befolkningen stemte, og når færre enn 60 prosent av dem som stemte enten vil forbli i EU eller forlate unionen.

Valgdeltakelsen var på 71,8 prosent, og 51,9 prosent av britene stemte for at landet skal forlate EU.

Alle opprop på Parlamentets hjemmeside som får over 100.000 underskrifter, skal vurderes for debatt i nasjonalforsamlingen.

Siden har hatt så stor trafikk at den ifølge nyhetsbyrået AFP på et tidspunkt krasjet.

Generasjonskløft

Spesielt unge briter er misfornøyd med utfallet av torsdagens folkeavstemningen som innebærer at Storbritannia skal melde seg ut av EU etter 43 års medlemskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer