En million briter krever ny folkeavstemning

Kampanjeserver kollapset.

VIL HA NY AVSTEMNING: Over en million briter har skrevet under på krav om at det må gjennomføres ny folkeavstemning om Storbritannias tilknytning til EU. Foto: NTB Scanpix
VIL HA NY AVSTEMNING: Over en million briter har skrevet under på krav om at det må gjennomføres ny folkeavstemning om Storbritannias tilknytning til EU. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over en million briter har skrevet under på krav om at det må gjennomføres ny folkeavstemning om Storbritannias tilknytning til EU.

Like før klokka 12 lørdag hadde underskriftskampanjen passert en million signaturer. Kampanjen er opprettet av William Oliver Healey og ligger ute på det britiske parlamentets nettsted.

Og tallet vokser.

Nettstedet kollapset på grunn av den store pågangen.

Underskriftskampanjens krav går ut på at det må gjennomføres ny folkeavstemning når færre enn tre firedeler av befolkningen stemte, og når færre enn 60 prosent av dem som stemte enten vil forbli i EU eller forlate unionen.

Valgdeltakelsen var på 71,8 prosent, og 51,9 prosent av britene stemte for at landet skal forlate EU.

Alle opprop på Parlamentets hjemmeside som får over 100.000 underskrifter, skal vurderes for debatt i nasjonalforsamlingen.

Siden har hatt så stor trafikk at den ifølge nyhetsbyrået AFP på et tidspunkt krasjet.

Generasjonskløft

Spesielt unge briter er misfornøyd med utfallet av torsdagens folkeavstemningen som innebærer at Storbritannia skal melde seg ut av EU etter 43 års medlemskap.

Generasjonskløften er klar. Hele 75 prosent av velgere under 24 år ønsket ifølge meningsmålingsbyrået YouGov å bli i unionen.

– De stemte for fremtiden, men den er tatt fra dem, mener Liberaldemokratenes leder Tim Farron.

Christian Tyrbring-Gjedde er fornøyd med Brexit

Marsj

Unge briter marsjerte gjennom Westminster fredag for å demonstrere mot brexit. Flere har gitt uttrykk for stor frustrasjon og skuffelse på sosiale medier med budskap at landets unge er blitt overkjørt av de eldre generasjonene.

Ut-leiren gjør nå sitt beste for å forsikre dem om at fremtiden ser lys ut.

– Unge mennesker i dette landet kan se fram til en sikrere og rikere fremtid dersom vi tar tilbake den demokratiske kontrollen, lyder det fra brexit-forkjemper Boris Johnson

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer