Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En million demonstrerer i byer i Syria

Minst 14 drept, hevder opposisjonen. Fortsatt taust fra myndighetene.

TAKKER MEDIA: Demonstranter hengte opp en enorme bannere hvor det stod "takk Al-Jazeera og Shaam News Network" på både arabisk og engelsk under protester i Hama i dag. Foto: AP Photo/Shaam News Network
TAKKER MEDIA: Demonstranter hengte opp en enorme bannere hvor det stod "takk Al-Jazeera og Shaam News Network" på både arabisk og engelsk under protester i Hama i dag. Foto: AP Photo/Shaam News Network Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 14 demonstranter er drept i Syria etter at demonstranter åpnet ild flere steder i landet fredag, hevder talsmenn for opposisjonsgrupper.

Svært lite informasjon fra offisielle kanaler kommer ut om urolightene i landet.

Det eneste fotomotivet sendt ut i verden fra det offisielle nyhetsbyrået SANA viser ifølge bildeteksten sørgende soldater som bære kisten til en kollega, som skal være drept av demonstranter.

- Over én million mennesker demonstrerte i Hama og Deir Ezzor, sier Rami Abdel Rahman fra det syriske instituttet for menneskerettigheter.

Stengt for journalister - Dette er en stor utvikling og en beskjed til myndighetene om at demonstrasjonene er i ferd med å øke i omfang.

Også i hovedstaden Damaskus skal det ha vært store demonstrasjoner. Antall demonstranter og hva som foregår under demonstrasjonene er imidlertid vanskelig å få bekreftet fra uavhengig hold, ettersom utenlandske journalister ikke slipper inn i landet.
 Det er blant annet nyhetsbyrået AFPs kontor i Nikosia på Kypros som har fått rapportene fra deminstrantenes talsmenn.

Krever løslatelser Målet med fredagens demonstrasjoner er ifølge nyhetsbyrået AFP å få løslatt de flere hundre demonstrantene som er blitt anholdt under tidligere protestaksjoner.

En representant for Syrias forbund for forsvar av menneskerettigheter, Aqbdel Karim Rihawi, hevder at 14 personer er drept. Enkelttall som oppgis, kan imidlertid tyde på at antallet drepte kan bli større.

Skutt med skarpt Tidligere fredag ble det sagt at minst sju demonstrant var drept av sikkerhetsstyrker.

To personer skal ha blitt drept i hovedstaden, mens tre andre ifølge øyenvitner skal ha blitt skutt og drept i Idlib, nordvest i landet.

I Deraa meldes det også om to drepte demonstranter.

Syriske styrker skal i tillegg ha skutt med skarpt mot demonstrantene i nærheten av grensen til Jordan, ifølge Reuters.

(NTB-AFP-Reuters).

 DEN ANDRE HISTORIEN:  Dagens bilde fra det syriske, offisielle nyhetsbyrået SANA viser soldater i Tartous-provinsen vest i landet, som bærer kisten til en soldatkollega som skal være drept av demonstranter. Tilskuerne markerer hevn.  FOTO: SANA/AP/SCANPIX.
DEN ANDRE HISTORIEN: Dagens bilde fra det syriske, offisielle nyhetsbyrået SANA viser soldater i Tartous-provinsen vest i landet, som bærer kisten til en soldatkollega som skal være drept av demonstranter. Tilskuerne markerer hevn. FOTO: SANA/AP/SCANPIX. Vis mer