- En million euro i dusør for brannstifterne

Greske myndigheter lover inntil en million euro i belønning til de som har informasjon om brannstifterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst seksti mennesker har mistet livet i de verste skogbrannen som har rammet Hellas på 150 år, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Brenner hele tiden

Nye branner starter kontinuerlig, mens brannmenn og vanlig befolkning kjemper mot flammene. Greske myndigheter er overbevist om at flere av brannene er påsatt. Nå har de utlyst dusør til de som sitter på opplysninger som kan føre til at brannstifterne blir tatt.

Greske myndigheter mistenker at mange av brannene ble startet for å rydde vekk store områder med beskyttet skog. Gresk lov tillater ikke at utbygging på områder som er satt av til skog, melder BBC.- Halve Hellas er i brann. Dette er helt klart uten motstykke og en nasjonal tragedie, sa Nikos Diamandis, en talsmann for det greske brannvesenet, til AP.

Statsminister Costas Karamanlis har lovet at alle skyldige skal bli tatt.

- Ingen har rett til å ta menneskeliv eller ødelegge omgivelsene og landet vårt, uttalte han.

Flere arrestert

Sju mennesker har allerede blitt arrestert, mistenkt for ildpåsettelse. En av de arresterte er en 77-år gammel kvinne fra Zaharo-området, kvinnen gjorde opp ild i hagen sin for å lage mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer