En million færre japanere enn i 2010

Nå sikter Japans myndigheter på å holde befolkningen over 100 millioner på lang sikt.

GIKK NED:  Japans befolkning har gått betydelig ned siden 2010. Her et bilde fra en jernbanestasjon i Tokyo. Foto: AP Photo/Koji Sasahara)
GIKK NED: Japans befolkning har gått betydelig ned siden 2010. Her et bilde fra en jernbanestasjon i Tokyo. Foto: AP Photo/Koji Sasahara) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folketallet i Japan faller for første gang siden den første folketellingen i 1920. Japanske kvinner som satser mer på karriere og gifter seg sent, får delvis skylden for utviklingen.

De siste fem årene har befolkningen falt 0,7 prosent, til 127,1 millioner innbyggere.

Nedgangen fra 2010 til 2015 er på nøyaktig 947.345 mennesker, omtrent like mange som det bor mennesker i San Francisco, viser den offisielle statistikken. Det er første gang siden den første folketellingen i 1920 at det er nedgang i folketallet, påpeker regjeringen.

- Dette er landets naturlige nedgang i folketallet. Antall dødsfall overstiger nå antall fødte. Nedgangen er på rundt 200.000 hvert år. Antall ikke-japanske innbyggere har økt, men den naturlige nedgangen i befolkningen er likevel større enn økningen av folk som flytter til landet, heter det i en uttalelse fra det japanske innenriksdepartementet, gjengitt av nyhetsbyrået DPA.

Nedgangen har ikke kommet uventet. Hvert år har myndighetene lagt fram prognoser som viser at dette ville skje, men det er første gang at statistikken nå bekrefter utviklingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer