Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En million får ikke AFP

En million arbeidstakere får ikke avtalefestet pensjon, AFP, viser en oversikt fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En million arbeidstakere får ikke avtalefestet pensjon, AFP, viser en oversikt fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Mens 700.000 i offentlig sektor er i posisjon til å få AFP, er bare 600.000 i privat sektor det samme. Oversikten fra NHO viser at en million av de sysselsatte i private bedrifter ikke har eller vil få tilgang på avtalefestet pensjon, skriver VG.

- Når én million står utenfor ordningen, burde det få noen til å tenke seg om. Det virker som om LO ikke er opptatt av «sliterne» som ikke er organisert, sier arbeidslivsdirektør Sigrun Vågeng i NHO til avisen.

Hun er også kritisk til at verken den rødgrønne regjeringen eller stortingsflertallet bryr seg om at de bevilger eller skal bevilge milliardbeløp til et mindretall av de ansatte i privat sektor, mens flertallet jobber i bedrifter som ikke har avtale som gir de ansatte rett til AFP.

I LO har man ingen forståelse for problemstillingen. Her jubler man isteden over muligheten AFP-ordningen gir til å få nye medlemmer. (©NTB)

AFP-AVTALEN: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og partene i arbeidslivet ble i fjor høst Foto: SCANPIX
AFP-AVTALEN: Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og partene i arbeidslivet ble i fjor høst Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media