- En million flyktninger kan komme til Europa i år også

«Restplass.eu» dumper båtpriser - 47 000 tok sjansen i verste vinterværet mellom Tyrkia og Hellas.

TAR SJANSEN:  Her blir en synkende gummibåt overlastet med syriske flyktninger hjulpet den den tyrkiske kystvakta 9. desember i fjor på ferden over Egeerhavet fra Izmir i Tyrkia til den greske øya Chios. Nå er værforholdene enda mer farefulle og uforutsigbare, men ferske tall viser at titusener likevel tar sjansen. Foto: Bulent Kilic, AFP/NTB Scanpix.
TAR SJANSEN: Her blir en synkende gummibåt overlastet med syriske flyktninger hjulpet den den tyrkiske kystvakta 9. desember i fjor på ferden over Egeerhavet fra Izmir i Tyrkia til den greske øya Chios. Nå er værforholdene enda mer farefulle og uforutsigbare, men ferske tall viser at titusener likevel tar sjansen. Foto: Bulent Kilic, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I hele 2015 kom det 1 084 625 registrerte flyktninger og migranter til Europa - bare 35 000 via landruter.

Fra 1. til 25. januar 2015 kom 1 472 flyktninger over Egeerhavet fra Tyrkia til Hellas.

Samme periode i år kom det 45 361 det samme vei pluss 1 853 over Middelhavet til Italia, viser de rykende ferske tallene fra IOM (International Organisation of Migration).

Det betyr ikke at det kommer 31 ganger så mange flyktninger også resten av 2016. Det var først i mars/april i fjor at flyktningestrømmen mot Europa startet.

Men det er ingen tegn til at folkeflukten mot Europa vil avta.

- Fortsatt høye tall - Starten på året indikerer at det vil kunne bli høye tall også i 2016, kanskje pluss minus millionen fra i fjor. Det er vanskelig å anslå et konkret tall, men det er to sterke, gamle grunner  og en ny årsak at det ikke ser ut til å bli noen stor forskjell, iallefall ikke noen stor reduksjon, sier seniorrådgiver Pål Nesse i Flyktningehjelpen til Dagbladet.

I tillegg til de registrerte tallene i Hellas og andre land, har Flyktningehjelpen rapporterer om hva som rører seg fra sine prosjekter på den andre siden av EUs yttergrense.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer