En million i tekno-fest

Tekno-festen «Love Parade» er blitt et sikkert sommertegn i Berlin. Årets rave-party samlet 1,5 millioner unge mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra hele Europa strømmer hvert år unge tekno-elskere eller bare festsugne ungdommer til den tyske hovedstaden for å danse i gatene til suggererende rytmer som dunker ut fra store lastebiler. «Love Parade» er kalt verdens største gatefest, og samlet i år rundt 1,5 millioner mennesker.

Under en nydelig sommersol stimet danseglade mennesker i alle farger og fasonger sammen i 17. juni-gata fra det historiske Brandenburger Tor og 3,6 kilometer lenger ned til Seierssøylen i midten av gaten.

En person ble drept da han ble stukket flere ganger med kniv av en ukjent angriper. Mannen døde før han kom på sykehus.

Episoden satte ingen stopper for festen.

Langveisfra

- Her treffes mange mennesker. Det er mye energi her. Det er vanskelig å forklare, men vi måtte bare reise hit, sier 18 år gamle Bianca Lazar som kom fra Ungarn fredag kveld.

Hun hadde på seg et rødt armbånd som sporveien i Berlin har delt ut til ungdommene som skal bruke offentlig kommunikasjon under tekno-festen.

Tusenvis av unge er fløyet og busset inn til Berlin denne helgen, men arrangementet er en av byens mest kontroversielle begivenheter.

Siste gang?

Berlins befolkning øker med 30 prosent under festen. Til tross for pengene som strømmer inn til hoteller, diskoteker og nattklubber, blir den 11. «Love Parade» kanskje den siste.

Arrangørene vil ikke arrangere festen til neste år på grunn av problemer med myndighetene i byen. Arrangørene får ikke lov til å bestemme over salget av mat, og de har derfor vedtatt å ikke lenger arrangere festivalen i Berlin.

Paraden begynte i 1989 med 150 deltakere. I 1992 deltok 15.000 mennesker, og i 1997 og 1998 nådde de 1 million mennesker.

(NTB)