- En million mennesker evakuert

Tyfonen Krosa nærmer seg Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Mer enn en million mennesker er evakuert etter at tyfonen Krosa nærmer seg Kinas kyst i dag, melder nyhetsbyrået AP.

Den tropiske stormen raste over Taiwan i går og drepte fire mennesker i sine herjinger.

Blant de evakuerte er det 500.000 turister som i disse dager feirer Kinas nasjonaldag langs stranden.

Tyfonen Krosa har  nå stilnet noe og nærmer seg tropisk storm, men myndighetene tar ingen sjanser. Med vindkast mellom 184 og 108 kilometer i timen kan det føre til mye ødeleggelse og mange skadde.

I tillegg til å drepe fire mennesker i går, slo uværet ut strømmen for cirka to millioner hjem i Taiwan utenfor Kinas kyst.

Tidlig i dag ble 27 mennesker reddet fra en båt som slet med mekaniske problemer etter at den ble truffet av uværet, ifølge det statslige nyhetsbyrået Xinhua News Agency, ifølge AP.

Alle lokale fiskere i området blir bedt om å holde seg hjemme i dag. Det er allerede meldt om flere jordskred på land, og det fryktes flere.

SKADER: En mann tråkler seg forbi skader på Taiwan etter at tyfonen Krosa herjet forbi øya i går. FOTO: Nicky Loh/REUTERS
SKADER: En mann tråkler seg forbi skader på Taiwan etter at tyfonen Krosa herjet forbi øya i går. FOTO: Nicky Loh/REUTERS Vis mer
JORDSKRED: De massive nedbørsmengdene skaper mange jordskred på sin vei.