- En mindre bil ville bety dødsulykke

Han er ikke i tvil, trailersjåføren som ble rammet av steinras på E18 ved Høvågtunnelen vest for Lillesand mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mindre bil enn traileren, og raset ville endt med dødsulykke.

Sjåfør Thor Dagfinn Sundtoft sier til NRK at han kom kjørende ut av tunnelen, og så i øyekroken at det begynte å rase ned. Traileren ble rammet av en kjempeblokk.

- Hadde jeg kjørt en mindre bil, ville dette vært en dødsulykke, sier trailersjåføren etter steinraset på E18.

Han sier det er tankevekkende at så store steiner plutselig kan rase ut i veibanen.

- Dette kunne gått riktig galt, sier sjåføren, som selv meldte episoden til politiet klokken 8.23.
Åpner tirsdag

Seksjonsleder Jens Gunnar Andersen i Statens vegvesen i Aust-Agder sier at raset ikke hadde noe med tunnelen å gjøre.

- Det skjedde ved at noen store steinblokker løsnet 15-20 meter oppe i veiskjæringen utenfor Høvågtunnelen. Det kunne med andre ord skjedd hvor som helst der det er veiskjæring, sier Andersen til NTB.

Han regner med at veien vil være ryddet og åpnet for trafikk tirsdag morgen.

- Nå venter vi på nødvendig utstyr, som skal brukes til å fjerne stein og sikre skjæringen mot nye nedrasinger. Blant annet trenger vi en stor kran som når opp til stedet der blokkene løsnet, sier han.

Han opplyser at geolog og entreprenør mandag formiddag gjennomførte grundig inspeksjon. Samtidig ble løsmasser som kan rase ut fjernet.

- Med forbehold om at vi får fram nødvendige maskiner, regner jeg med at veien kan åpnes tirsdag morgen. Vi vil da sende ut melding. Også en strømledning som ble brutt, må repareres, sier Andersen.
Omdirigeres

I mellomtiden omdirigeres trafikken mellom Kristiansand og Lillesand via Birkeland.

Det går mye trafikk på E18 i det aktuelle området. Vegvesenet regner med nærmere 9.000 kjøretøyer i døgnet, mye av det tungtrafikk.

Høvågtunnelen ligger på E18, som er hovedveiforbindelsen mellom Østlandet og Sørlandet med Rogaland.

- Vi må vel si at vi har hatt hell i uhell. Det dreier seg om en sterkt trafikkert veistrekning midt i morgenrushet, så dette kunne gått mye verre, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Kristiansand politidistrikt til NTB. En stor stein falt ut i veibanen utenfor Høvågtunnelen på E18 i Høvåg i Aust-Agder mandag formiddag. Ingen personer kom til skade, men en lastebilsjåfør unngikk så vidt å få steinblokken i frontruten. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX En lastebil skal være påført store skader, men sjåføren slapp skadefri unna da et steinras gikk utenfor Høvågtunnelen på E18 i Høvåg i Aust-Agder mandag formiddag. Sjåføren varslet selv politiet klokken 8.23, midt i morgenrushet.

(NTB)