En mistenkelig person

Navn: Berge Ragnar Furre Alder: 62 Yrke: Professor, overvåkingsobjekt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Berge Ragnar Furre fylte 60 år, slo Sosialistisk Venstreparti, Teologisk Fakultet og Det norske Samlaget på nokså enestående vis sine pjalter sammen for å feire ham. Det er i grunnen en god oppsummering av mannen som Overvåkingspolitiet tror har vært en trussel mot landets sikkerhet siden han var på studentbesøk i Øst-Tyskland i femtiårene.

Nylig spilte han også en slags hovedrolle i en ny, vanskelig tilgjengelig, men absolutt konspiratorisk utgivelse av radarparet Hans Henrik Ramm og Johan M. Setsaas under den utspekulerte tittelen «De var Furre var». Forfatterne hevdet der at de ved deduksjonsmetoden er kommet til at det egentlig var en «fjerde» hemmelig tjeneste i Norge med opprinnelse i det gamle spionnettverket i Arbeiderpartiet, som hadde fått plassert Berge Furre i Lund-kommisjonen.

«Eg er 62 år, og synest det var på tide at nokon skreiv ei bok om meg. Men eg likar ikkje sjangeren,» sa Berge Furre om den boka. Trolig tar han det med den samme type flegma om overivrige Overvåkingspolitifolk har gransket POT-granskeren hos alle de såkalt «samarbeidende tjenester».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer