En moderne Peer

Navn: Christian Skolmen Alder: 30 Yrke: Skuespiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I Tsjekhovs «Kirsebærhaven» var Christian Skolmen så morsom at han fullstendig stjal fokus fra sine medskuespillere i en ellers alvorlig sluttscene. Det var sikkert ikke hans feil. Skolmen gjorde en fin innsats i rollen som kontoristen, og forestillingen var bedre enn hva noen kritikere ville ha det til.
  • Nå er han i rampelyset igjen, som selveste Peer Gynt på Trøndelag Teater. Hovedrolleinnehaveren i teatersjef Catrine Telles oppsetning blir av Dagbladets kritiker beæret med ord som «doggfrisk Peer», «overbevisende og energisk», «sjarm og nærvær».
  • Det er derfor helt unødvendig å spørre Christian Skolmen om hvordan han har det, der han sitter i sitt frivillige eksil i Trondheim. Etter endt teaterskole og engasjement på Nationaltheatret/Torshovteatret, følte han behov for å komme seg ut av Oslo. Tilbudet om jobb ved Trøndelag Teater kom derfor beleilig.
  • - Når jeg visste at jeg skulle lage en utradisjonell Peer Gynt, så trengte jeg en mann som lå veldig langt foran, sier Telle om sitt valg av hovedrolleinnehaver. Christian Skolmen har levd opp til alle hennes forventninger: - Han er veldig seriøst arbeidende, klok i hodet, og han er dypest sett vel så interessert i teater som i seg selv, sier Telle.
  • Jo da, Christian er arvelig belastet. Som sønn av den ikke ukjente Jon Skolmen, er det ikke så merkelig at han ble skuespiller. Men yrkesvalget kom ganske seint, og halvveis tilfeldig, da han gikk på folkehøgskole og noen medelever hadde med seg søknadspapirer til teaterskolen.
  • Kanskje prøver han å distansere seg litt fra opphavet? Han sies iallfall å være mye morsommere enn han vil vise. På utsiden kan han virke seriøs, mens han egentlig har en meget tørr, morsom humor. Han er også vennlig, høflig og en person å bli glad i.
  • Når han ikke utfolder seg på scenen, bruker Christian Skolmen tid på å trene og gå turer. Som mer enn gjennomsnittlig filminteressert er han også mye på kino. Han har sitt eget videokamera, og synes det er artig å filme og redigere på egen hånd. Men på spørsmål om han går med en filmregissør i magen, vil han nok svare at det bare er en hobby.
  • Mange av landets beste skuespillere har hatt glede av et opphold på Trøndelag Teater, blant andre vennen Kåre Conradi. Christian Skolmen tror også det vil gjøre ham godt, fordi «det er et sjenerøst teater». Med Peer Gynt har han vel allerede bevist at han har rett.