En morder går fri

Ved midnatt er det 15 år siden Ronald Ramm (71) ble slått ned og lemlestet av ukjent person i sitt hjem på Rødberg i Larvik, slik at han senere døde av skadene.

SISTE TUR: Politietterforsker Jørn Lier Horst ved Larvik Politi forteller at her gikk avdøde siste gang noen så ham i live den 30. november 1995. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SISTE TUR: Politietterforsker Jørn Lier Horst ved Larvik Politi forteller at her gikk avdøde siste gang noen så ham i live den 30. november 1995. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LARVIK (Dagbladet): Lovverket om foreldelsesfrister sier at da er det ikke lenger anledning å straffeforfølge i saker med legemsbeskadigelse med døden til følge.

Iherdige forsøk fra politiets side for å finne gjerningspersonen til denne uhyggelige drapssaken har ikke ført fram. Ved overlagt eller forsettlig drap er fristen 25 år.

Funnet av datter Ronald Ramm ble funnet død av sin datter Rigmor Waldvogel flere dager etter hendelsen. Ronald Ramm ble sist sett da han gikk fra torvet etter tenningen av julegrana.

- Det er grusomt å tenke på at noen skal gå fri. Det skulle ikke vært noen foreldelsesfrist,  sier Rigmor Waldvogel.

Selv om det er trist å tenke på at en morder kan gå fri, er likevel svaret på hvem og hvorfor drapet skjedde det viktigste for henne. Grublingen på dette har gitt Rigmor søvnløse netter og fysiske og psykiske plager.

- Det var jeg som fant ham. Jeg ble sjokka og løp til naboen for å få hjelp, forteller hun.

Preget etterforsker I tillegg til Rigmor merker også politietterforsker Jørn Lier Horst ettervirkningene av drapsgåten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer