Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En mørk dag i vår historie

39 DØDE: Onsdag ble det funnet 39 lik i en containerbil i Thurrock i Essex, øst for London. Temperaturen kan ha vært 25 minusgrader. Reporter: Trym Mogen. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

GRAYS (Dagbladet): - Dette er en forferdelig forbrytelse som utfordrer vår forståelse av menneskeheten, sier byrådsleder James Halden på en pressekonferanse på rådhuset i Thurrock torsdag ettermiddag.

Den regntunge industribyen Grays langs Themsen opplevde i går en av sine verste dager da 39 lik ble funnet i en container på et gigantisk industriområde i byen.

- En mørk dag

Politiet tror alle de 39 døde er kinesere. 38 av dem er voksne, mens den siste er en ung kvinne. Åtte av de døde er kvinner, mens 31 er menn, opplyser politiet.

Byen er i sorg. Politiet i Essex er inne i sin største drapsetterforskning noensinne.

- Responsen fra nødetatene her hjelper oss å opprette troa på menneskeheten, sier Halden.

- De så ting i går som vi gjerne vil slippe å se. De gjorde det med så mye omsorg at jeg vil takke dem. I går var en mørk dag i vår historie. sier han.

Lang etterforskning

Han understreker at det vil være en lang etterforskning framover. En 25 år gammel lastebilsjåfør fra Nord-Irland sitter nå i avhør, mistenkt for drap.

FLYTTET: Politiet har flyttet lastebilen - med 39 lik om bord - til en sikker plass. Dette vil skje videre. Video: Ap / Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Mannen er ennå ikke formelt siktet, noe som gjør at politiet kan holde ham i 48 timer.

Ordfører i Thurrock, Terry Piccolo, sier de gjør alt de kan for å assistere politiet i den pågående etterforskningen.

KONDOLANSEPROTOKOLL: Lokale politifolk fra Essex-politiet var de første til å signere kondolanseprotokollen som er lagt fram på rådhuset i Grays torsdag. Foto: PA Photos
KONDOLANSEPROTOKOLL: Lokale politifolk fra Essex-politiet var de første til å signere kondolanseprotokollen som er lagt fram på rådhuset i Grays torsdag. Foto: PA Photos Vis mer

- Våre tanker går til familie og venner fra de som tapte sine liv, sier Piccolo på pressekonferansen.

Samtidig som det er lagt ut en kondolanseprotokoll på rådhuset, har flere lagt ned blomster ved sperringene i industriparken der likene ble funnet.

Fra Belgia

Containeren de 39 døde kineserne kom til England i forlot Zeebrugge i Belgia tirsdag. Rundt midnatt ankom frysecontaineren havna i Purfleet, der den ble plukket opp av den nordirske sjåføren rundt 01.05.

Containeren og trekkvogna ble koblet sammen før han kjørte mot industriområdet Waterglades.

Bare en halvtime etter at containeren ble plukket opp fra havna, ble ambulansetjenesten varslet om det grusomme funnet.

Temperaturen i frysecontaineren kan ha vært nede i 25, ifølge Richard Burnett, sjef for den britiske foreningen for godstransport.

Onsdag ettermiddag ble traileren fraktet fra industriområdet Waterglades til havna i Tilbury, der identifisering og obduksjoner vil foregå. Rettsmedisinere vil der blant annet undersøke tenner, DNA og fingeravtrykk for å fastslå identiteten på de døde.

Internasjonal etterforskning

Parallellt foregår det også en stor etterforskning i Belgia, der politiet forsøker å finne ut hvordan containeren havnet i Zeebrugge.

Storbritannias nasjonale politistyrke NCA opplyser at de forsøker å identifisere «enhver gruppe organiserte kriminelle» som kan ha spilt en rolle i hendelsen.

Menneskene som jobbet på åstedet onsdag, forteller om grusomme scener inne i containeren.

- En rettsmedisiner fortalte at det var det verste han hadde sett på sine 30 år i jobben, sa Matthew Carter til Dagbladet onsdag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media