- En mørkeblå regjering vil antagelig være veldig lik en rødgrønn

Partileder Trine Skei Grande mener Venstre må med om man ønsker en regjering med endring.

VENSTRE MÅ MED: Under dagens pressekonferanse understreket partileder Trine Skei Grande at Venstre må med for å få en regjering med endring. Her med nestlederne Ola Elvestuen (t.v.) og Terje Breivik under dagens pressekonferanse. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VENSTRE MÅ MED: Under dagens pressekonferanse understreket partileder Trine Skei Grande at Venstre må med for å få en regjering med endring. Her med nestlederne Ola Elvestuen (t.v.) og Terje Breivik under dagens pressekonferanse. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Venstres sommerpressekonferanse i dag sa partileder i Venstre Trine Skei Grande at hun mener den rødgrønne og den mørkeblå regjeringen er veldig like på flere av Venstres viktigste saker som miljø, integrering og innvandring.

- Vi ønsker å være med. Skal man få endring i miljøpolitikken må venstre med. Vi har de siste årene dratt regjeringen i en mer grønn retning, sier Skei Grande til Dagbladet.

- Gjennomslag for få forslag Partilederen uttalte tidligere i dag at det er Frp som har støttet flest av Venstres forslag. I 30 av 75 av Venstres representantsforslag har Frp, Høyre og KrF stemt for hele eller deler av Venstres forslag.

- Det er mest sannsynlig å få gjennomslag for en regjering med Høyre, KrF og Venstre. Men vi skal snakke sammen alle fire partiene. Jeg mener det er ganske stor sjanse for en borgerlig regjering. Jeg går til valg på det flest vil ha: Høyre, KrF og Venstre, sier Skei Grande.

Venstre har de siste årene fått gjennomslag for få av sine forslag.

- At regjeringen ikke stemmer for er deres politikk. De stemmer mot forslag andre kommer med, og jeg mener dette handler om grunnleggende demokrati. Jeg synes gode ideer skal verdsettes uansett om den som fremmer den er liten eller stor. Jeg vil tilbake til en politikk der det er ideene som er drivende, sier Skei Grande.

- Vi vil male regjeringen grønn I går holdt også SV sin avsluttende pressekonferanse for sommeren. Der brukte partileder i SV Audun Lysbakken blant annet tiden til å skremme med Frp.

- Vi ser at andre partier bruker tid på å snakke nedsettende om andre, vi vil derimot ha en pressekonferanse der vi forteller om det vi vil forandre. Vi vil vise hvilke forslag vi de siste fire årene har stått alene om, sier Trine Skei Grande.

Under pressekonferansen nevnte Skei Grande representantforslagene Venstre skal ha gjennomslag for i ny regjering. Disse er å øke antallet med doktorgrad og sikre flere karriereveier i skolen, omfordeling av barnetrygden, kapitalrefom for økt innovasjon og entreprenørskap og vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Venstre har en lang liste med tiltak vi vil ha gjennomført. Det er viktig å ha Venstre i regjering for å verne Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Skei Grande.

- Vi vil male regjeringen grønn, avslutter hun.