«En myte at vi er hatet»

Siv Jensen mener minoritetskvinner bør stemme Frp.

POPULÆR: Siv Jensen vil kapre velgere blant innvandrerkvinnene og fikk spontanklem av Kim Chi Martinsen da hun nøt finværet i hovedstaden fredag formiddag. Foto: Hampus Lundgren/Dagbladet
POPULÆR: Siv Jensen vil kapre velgere blant innvandrerkvinnene og fikk spontanklem av Kim Chi Martinsen da hun nøt finværet i hovedstaden fredag formiddag. Foto: Hampus Lundgren/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå varsler Frp-lederen et nådeløst oppgjør med ukulturer som undertrykker kvinner. Hun klandrer Ap for unnfallenhet.

- Vi må være tøffere. Det er et faktum at utlendinger er overrepresentert når det gjelder partnerdrap. Det samme er tendensen for vold i nær relasjoner, sier Frp-lederen.

Oppskriften Siv Jensen mener familiemønstre gjør det vanskelig for minoritetskvinnene å bryte ut.

- Jeg er ikke i tvil om at Fremskrittspartiet har den aller beste oppskriften for å styrke disse kvinnenes rettigheter i Norge. De må oppleve at vi tar dem på alvor.

Når vi kommer i regjering, skal Frp gjøre Norge til et land hvor alle respekterer kvinner som likeverdige mennesker, også blant minoritetene.

Lukker øynene Partilederen hevder at de rødgrønne har gjort alt for lite for innvandrerkvinner som utsettes for omskjæring, tvangsekteskap, vold og isolering fra samfunnet.

- Vi må innføre bedre introduksjonsprogrammer for folk som kommer til Norge, sånn at de tidlig blir gjort kjent med våre regler og normer og får klar beskjed om at vi ikke godtar at de importerer sånt grums hit.

Da må vi ikke lukke øynene slik den rødgrønne regjeringen har gjort, i sin iver etter å framstå som tolerante. Deres misforståtte form for toleranse resulterer i at mange minoritetskvinner sitter skamslåtte tilbake etter brutale overgrep — uten at myndighetene griper inn.

Arbeiderpartiet har langt på vei sviktet innvandrerkvinnene. Det gjør ikke vi, sier Siv Jensen.

Nest størst Frp-sjefen synes ikke det er et paradoks at Frp nå frir til våre nye landsmenn.

- Både ved forrige stortingsvalg og andre valg har Frp vært det nest største partiet blant innvandrerne. Det er en myte at vi er hatet. Det er slett ikke sant.

Hver eneste dag, i taxi, på gata eller i butikken, opplever jeg en enorm positiv interesse, særlig blant velintegrerte innvandrere, sier Siv Jensen.

Fæle, farlige Frp Hun hevder at mange minoritetsvelgere har byttet fra Ap til Frp.

- Mange har fortalt meg at da de kom til Norge ble de pumpet ørene fulle med hvor fæle og farlige Frp er — og at det eneste saliggjørende var å holde seg til Arbeiderpartiet.

Men at de etter å ha lært seg norsk og satt seg inn i politikken sier at det er oss de er enige med. De ser også at vi har flere fantastisk dyktige innvandrere på listene våre og som ansatte i partiet, sier Siv Jensen.

Oppmuntrende - Folk som kommer hit med hederlige hensikter for å jobbe og leve i et fritt land er like opptatt som oss av å få ryddet opp.

Veldig mange av dem har ekstremt høy arbeidsmoral. De driver butikker og restauranter og er frustrert av et vrient byråkrati med unødvendig høye skatter og avgifter.

Frp får oppmuntrende støtte fra innvandrermiljøene hver eneste dag, sier Frp-lederen.