- En naiv avgjørelse

Bistandsadvokat mener Lommemannen kan forgripe seg på ny.

PRØVELØSLATES: Erik Andersen, også kjent som Lommemannen, er besluttet prøveløslatt. Foto: PRIVAT
PRØVELØSLATES: Erik Andersen, også kjent som Lommemannen, er besluttet prøveløslatt. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har vært i kontakt med mine klienter, og de føler de ikke er blitt tatt på alvor. Dette er en naiv avgjørelse, sier Line Ingebrigtsen Hvidsten til Dagbladet.

- For kort tid Ingebrigtsen er bistandsadvokat for tre gutter/menn som var blant de svært mange fornærmede i den såkalte Lommemann-saken. Domfelte Erik Andersen (62) ble i dag besluttet prøveløslatt fra forvaring fordi retten mener det ikke foreligger fare for at han skal gjenta seksuelle overgrep mot unge gutter. Andersen har sonet minstetida på sju år av forvaringsdommen på ti år.

Det er Hvidsten og hennes klienter uenige i.

- Vi mener han ikke kan rehabiliteres på så kort tid, og vi mener absolutt det er gjentakelsesfare. Klientene mine er også redde for å møte ham på gata, sier Hvidsten.

Hun minner om at Andersen er dømt for i alt 66 overgrep, men var siktet for langt flere.

- Har rettigheter Klientene hennes er en 15-åring, en 18-åring og en mann som er en del eldre enn de to andre. Hvidsten konstaterer at hun rettsavgjørelsen ikke lar seg endre.

- Alt jeg får gjort, er eventuelt å viderebringe mine klienters ønsker videre til påtalemyndigheten, sier hun.

Advokat Inger Marie Støen representerte fire fornærmede, alle fra Østlandet. Hun opplyser at hun ennå ikke har snakket med de tidligere klientene.

- Ingen av dem ønsker at han kommer ut igjen. Men han har sine rettigheter, sier hun til Dagbladet.

UENIG: Bistandsadvokat Line Ingebrigtsen Hvidsten er uenig i at Andersen nå prøveløslates. Foto: ADVOKATENE LAASTAD, STAVENES, AARSETH, LAASTAD OG INGEBRIGTSEN
UENIG: Bistandsadvokat Line Ingebrigtsen Hvidsten er uenig i at Andersen nå prøveløslates. Foto: ADVOKATENE LAASTAD, STAVENES, AARSETH, LAASTAD OG INGEBRIGTSEN Vis mer