En naken blotter på Champs Elysées

Hvorfor er de franske velgerne så lei av president Nicolas Sarkozy?

UTENFOR PROTOKOLLEN: President Nicolas Sarkozy og hans kjæreste, Carla Bruni, ved pyramidene i Egypt i desember 2007. Foto: AFP / KHALED DESOUKI
UTENFOR PROTOKOLLEN: President Nicolas Sarkozy og hans kjæreste, Carla Bruni, ved pyramidene i Egypt i desember 2007. Foto: AFP / KHALED DESOUKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Denne artikkelen sto på trykk i Dagbladet 19. januar 2008. Red. anm.)

PARIS/BRUSSEL (Dagbladet): På et drøyt halvår som Frankrikes president har Nicolas Sarkozy tatt pusten fra sine velgere, og nå er flertallet lei av ham. Og hva er det nå slags president de har valgt?

Den aldeles ustoppelige 52 år gamle presidenten har fra han ble innsatt, 16. mai i fjor, både skapt en ny politisk styreform i Frankrike, ved å gjeninnføre eneveldet, og en hittil uhørt offentlig rolle for Republikkens president, der offentlig og privat liv blandes sammen, skilsmisse og streiker, reformer og ny kjæreste, ferier og diplomati, alt midt i rampelyset, alt i daglige opptredener i alle avisene og i alle kringkasterne.

Nå synes de franske velgerne de har fått nok.

Et flertall på 48 prosent er misfornøyde med Sarkozy, mot et mindretall på 45 prosent som er fornøyd, ifølge ei meningsmåling torsdag i L'Express. Sarkozy lovte i valgkampen å gjennomføre 80 prosent av sine lovte reformer i løpet av de seks første månedene som president, men velgerne har knapt fått noen.

I stedet har de sett presidenten feriere på en luksuriøs krysser rundt Malta sammen med kona Cécilia etter valget, deretter historiens første skilsmisse i Elysée-palasset, så presidenten hånd i hånd med ei popsangerinne i EuroDisney og så en ny ferie, nå med den samme Carla Bruni, i Egypt og Jordan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer