- En nasjonal skam

40 prosent av Indias barn er underernærte til tross for at landet vokser økonomisk. - India har et korrupsjonsproblem, sier norsk ekspert.

UTSULTET: Sjøl om India har hatt en økonomisk vekst på åtte til ni prosent hvert år, lider over 40 prosent av barna av underernæring. - Et av problemene med den økonomiske veksten er at avstanden mellom fattig og rik øker, sier India-ekspert og professor Knut Axel Jacobsen til Dagbladet. Foto: Rafiq Maqbool / AP Photo
UTSULTET: Sjøl om India har hatt en økonomisk vekst på åtte til ni prosent hvert år, lider over 40 prosent av barna av underernæring. - Et av problemene med den økonomiske veksten er at avstanden mellom fattig og rik øker, sier India-ekspert og professor Knut Axel Jacobsen til Dagbladet. Foto: Rafiq Maqbool / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den indiske statsministeren, Manmohan Singh, har tidligere beskrevet sult-problematikken i India som en «nasjonal skam». I dag presenterte han en ny rapport hvor det kommer fram at over 40 prosent av Indias barn er underernærte.

Forskerne fant også at underernæring finnes blant de mer velstående i landet.

Rapporten er basert på intervjuer med 74 020 mødre med til sammen 109 093 barn.

Til sammenligning er 22 prosent av barn sør for Sahara i Afrika underernærte, det er halvparten så mange.

- Ikke hungersnød Singh har nå lovet å gå sterkere til verks for å få de flere hundre millioner menneskene ut av fattigdomen. Det melder The Guardian.

- Det er ikke hungersnød i landet, det er nok mat, men folk har ikke penger til å kjøpe maten de trenger, sier India-ekspert og professor i religionshistorie ved Universitetet i Bergen, Knut Axel Jacobsen til Dagbladet.

Han har blant annet redigert samleverket «Modern Indian Culture and Society».

- India er et stort landbruksland. De har en stor matproduksjon, og produserer spesielt ris, hvete, frukt, grønnsaker og kjøtt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer