Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En nesestyver for meg

EuroSong '97 DUBLIN, The Point (Dagbladet): Sist ut av garderoben med bagen over skuldra kom Tor Endresen klokka 00.30 i natt. Han ble møtt av NRK og hordene fra norsk presse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vel, vel, jeg er skuffet, vi hadde fortjent bedre, men samtidig må man være forberedt på at det går skeis. Men jeg er i godt Teigen-selskap, sa Tor, som ikke fikk et eneste poeng i Grand Prix.

- Dette var en nesestyver for meg og karrieren min. Men jeg kan ikke henge med nebbet av den grunn, sier Tor, tydelig merket av at ingen av de andre GP-landene likte låta hans.

- Nå vil jeg konsentrere meg mer om musikk og mindre om entertainment, sier Tor, som sammen med Rune Larsen gir ut CD med Kurt Foss og Reidar Bøe-klassikere til høsten.

Skuffet

Litt bortenfor Tor står kona Siren og sønnen Petter, begge skuffet i likhet med hele den norske delegasjonen.

- Det hadde vært verre om Tor hadde fått fire poeng, null er langt bedre med tanke på de andre norske, store artistene som har fått det tidligere, sier Siren.

- Men jeg må innrømme at jeg er skuffet på Tors vegne. Han har jobbet så mye med dette i så lang tid, og hadde fortjent bedre.

- Ja, låta er ikke så dårlig at den fortjente å bli helt sist, sier sønnen Petter.

«Guttedrøm»

Tor sa før finalen at han hadde gledet seg helt siden han var liten til å representere Norge i Grand Prix.

- Jeg husker jeg så Grand Prix i svart-hvitt, og da ble drømmen min at en gang skal jeg synge for Norge. Nå har jeg gjort det - drømmen ble ikke akkurat sånn som jeg hadde håpet, men det får jeg bare tåle, sier Tor.

- Hva skulle du ha gjort annerledes?

- Sunget den engelske låta, den var utrolig bra og det har vi jo visst hele uka, sier Tor, og gratulerer Katrina & The Waves med fortjent seier.

I byen San Francisco er klokka noe helt annet, og etter det vi erfarer er det ingen i hele byen som veit at Tor fra Bergen sang dem inn i Zeroklubben. Kanskje en idé for NRK neste år er å sende ned The Zero Club - Tor, Finn, Jahn og Anita.

Da blir det kanskje en like fantastisk flaggstemning som det var i den tette og ganske lille salen ved kanalen ut mot det store havet som omkranser Irland og Dublin, i går kveld.