- En nesten umenneskelig innsats

Politiet hyller den danske turisten som reddet minst en kamerat utenfor Mandal.

SVØMTE FLERE KILOMETER: 1. Ved Småboan utenfor Litleodd skal båten ha kantret. Mannen skal ha svømt i land ved Odden, gått over øya og svømt over til Sandøy, videre til Maurholmen og til Seilskjær. 2. Derfra la han på svøm videre til Hammeren på Skjernøya før han gikk til huset ved tallet 3. Foto: Gulesider
SVØMTE FLERE KILOMETER: 1. Ved Småboan utenfor Litleodd skal båten ha kantret. Mannen skal ha svømt i land ved Odden, gått over øya og svømt over til Sandøy, videre til Maurholmen og til Seilskjær. 2. Derfra la han på svøm videre til Hammeren på Skjernøya før han gikk til huset ved tallet 3. Foto: GulesiderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MANDAL (Dagbladet): Leteaksjonen etter de fire danskene som er savnet i havgapet utenfor Mandal trappes kraftig opp.

Alle tilgjengelige politimannskaper, Sivilforsvaret, en fregatt, kystvakten, et Orion-fly, flere Sea King-helikopter og flere frivillige søker nå etter de fire.

Umenneskelig De seks er fra Jylland, ifølge dansk politi, og var på ei hytte som eies av faren til en av de seks. To av de totalt seks som opprinnelig var savnet er reddet i land.

Det skyldes én mann - den danske turisten i 20-årene som svømte flere kilometer gjennom voldsomme bølger og i sterk vind.

- Han gjorde en umenneskelig innsats, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til Dagbladet.

Mannen svømte flere kilometer - omkring fra til han kom i land på Hellesnes på Sjernøya.

- Han gjorde en stor innsats, sier Gabrielsen.

Kuling — Danskene hadde lagt ut i en åpen 15-16 fot jolle på fisketur og ble tatt av brottsjø, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Båten skal være en ombygd tysk redningsbåt.

- Det er en god kuling i området, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder-politiet til Dagbladet.

Vinden blåser inn mot Mandal. Politiet vet ikke om de siste fire også har forsøkt å svømme i land. De fire har ikke redningsvester med seg.

I den første meldinga i går het det at to av de savnede antas omkommet, mens to angivelig skal sitte i live på en holme.

Politiet sier nå at de ikke utelukker at alle fire kan finnes i live, men søkeområdet er på cirka 1500 kvadratkilometer under svært krevende forhold. De pårørende er varslet om ulykka.

MASSIV AKSJON: Mannskap fra Mandal og Søgne Røde Kors skal foreta strandsøk og fraktes ut til øyene av politiet.

FOTO:PER FLÅTHE
MASSIV AKSJON: Mannskap fra Mandal og Søgne Røde Kors skal foreta strandsøk og fraktes ut til øyene av politiet. FOTO:PER FLÅTHE Vis mer