En nifs kvinne

Beklager, men jeg kan ikke forstå hvorfor republikanernes visepresident, Sarah Palin, framstilles som et frisk pust i amerikansk politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For millioner av amerikanske kvinner er Sarah Palin dama fra helvete. Hun er det stikk motsatte av Hillary Clinton i politiske saker. Entusiasmen rundt Sarah Palin er et knyttneveslag mot alt Hillary har stått for i kampen for at kvinner i politikken skal oppfattes som politikere; ikke som supermødre, superkvinner, supermennesker eller en blomst i presidentkandidatens knapphull.

Sarah Palins politiske ståsted er en blåkopi av Bush-administrasjonens mest konservative saker når det handler om religion, abort, homoseksualitet, dødsstraff, våpen og oljeboring. Hun er like skråsikker som den sittende presidenten i saker som hun vet like lite om som George W. Bush. Det skremmer meg faktisk, selv om jeg ikke er amerikansk borger.

Politikken ser ut til å være helt borte når Sarah Palin nå presenteres som et frisk pust. Det friskeste med Palin er jo at ingen visste noe om henne før presidentkandidaten John McCain tryllet henne fram på podiet i St. Paul for en måned siden. Hva fikk vi se? En skikkelig tøffing. Det skal Sarah Palin ha. Ironiske og ondskapsfulle spark til Barack Obama ble framført med forbausende sikkerhet. Og hun har masse sjarm. Akkurat som Ronald Reagan. For det er ingen ting som virker så beroligende på lyttere og seere enn den tryggheten som stråler ut fra et menneske som er overbevist om at han eller hun har rett.

At Alaskas guvernør er pen, blid, aktiv og åpenbart et handlingsmenneske kan heller ingen holde mot henne. Når hun suser rundt med en fire måneder gammel baby under armen, mens eldste sønnen er på vei til Irak for å slåss for USAs sikkerhet og hans 17 år gamle søster venter barn med en skolekamerat er Sarah Palin blitt til «en av oss» i store deler av USA. Hun er godtatt som normal av alle velgere som ikke kan fordra det de oppfatter som eliten. Men når begeistrede fans hyller den 44 år gamle guvernøren for at hun vil få ting gjort blant pratmakerne i Washington, spør jeg meg selv HVA det er hun vil få gjort.

Feminister burde falle om i krampegråt. Sarah Palin er mot selvbestemt abort; selv når det handler om voldtekt og incest. Hun er for avholdenhet framfor seksualundervisning og mener skolene skal undervise i kreasjonisme ( at Gud skapte verden og oss). Hun vil ikke blunke hvis John McCain ypper til krig mot land som USA mener truer dem og er en svoren tilhenger av dødsstraff, våpen og at man skal bore etter olje der olje finnes. Drill baby, drill. Hillary Clintons tilhengere har ikke noe valg hvis de mener alvor.