OVERRASKET: - Jeg er glad for at komiteen viser at den evner å vente til siste sekund med å ta sin avgjørelse, og slik kan premiere Obamas arbeid med å avskaffe atomvåpen, sier NUPI-direktør Jan Egeland til NTB. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
OVERRASKET: - Jeg er glad for at komiteen viser at den evner å vente til siste sekund med å ta sin avgjørelse, og slik kan premiere Obamas arbeid med å avskaffe atomvåpen, sier NUPI-direktør Jan Egeland til NTB. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- En Nobel-tildeling med luft under vingene

NUPI-direktør Jan Egeland om fredsprisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 - Dette er en tildeling med luft under vingene, sier direktør for Norsk Utenrikspolitisk Institutt Jan Egeland.

Han er overrasket, men glad over at USAs president Barack Obama er vinneren av årets fredspris

- Jeg er glad for at komiteen viser at den evner å vente til siste sekund med å ta sin avgjørelse, og slik kan premiere Obamas arbeid med å avskaffe atomvåpen, sier Egeland til NTB.

- Obama representerer et sjeldent nytt håp i internasjonal politikk. Med sin forhandlingsvilje og interesse for freds- og menneskerettigheter har han gjort mer i sine første åtte måneder som president enn hans forgjenger greide på åtte år, sier Egeland.

- Det er også veldig viktig å vise den splittede amerikanske opinionen at vi støtter Obamas visjon om at USA skal lede an internasjonalt gjennom forhandlinger og ikke alenegang. Dette vil gå rett inn i den internasjonale diskusjonen, mener Egeland.

(NTB)