Syria:

- En nødhjelpskolonne truffet av luftangrep

SOHR: Syrias hær har gjennomført 35 luftangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske eller russiske kampfly skal stå bak luftangrepene i den opprørskontrollerte delen av Aleppo, som startet bare to timer etter at den syriske hæren opphevet våpenhvilen, skriver NTB.

Minst fem bydeler i de opprørskontrollerte delene av den splittede byen ble rammet av angrepene mandag.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har det kommet meldinger om drepte, men antallet er foreløpig ikke kjent.

En nødhjelpskolonne med rundt 20 biler ble truffet i angrepene nær byen Urm al-Kubra vest for Aleppo. Kolonnen tilhørte Syrias Røde Halvmåne, og skal ha vært lastet med hvetemel og helseutstyr som skulle deles ut til 78.000 sivile.

Ifølge en talsmann for Røde Kors ble minst ti personer drept i angrepet mot kolonnen, skriver Sky News.

Også i Damaskus meldes det om sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørsgrupper.

27 sivile, inkludert ni barn, har blitt drept i områder omfattet av våpenhvilen siden den trådte i kraft 12. september, ifølge SOHR.

35 luftangrep

Ifølge SOHR har det syriske regimet gjennomført til sammen 35 luftangrep siden våpenhvilen ble opphevet av den syriske hæren.

Også i Damaskus meldes det om sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørsgrupper.

Den syriske hæren erklærte slutt på den ukelange våpenhvilen mandag ettermiddag norsk tid. Ifølge hæren har avtalen blitt brutt 300 ganger.

- Dette var en reell mulighet til å stanse blodsutgytelsene, men væpnede terrorgrupper har gjort narr av denne avtalen og latt være å følge opp noen av punktene, heter det i uttalelsen fra det syriske regimets hær.

27 sivile, inkludert ni barn, har blitt drept i områder omfattet av våpenhvilen siden den trådte i kraft 12. september, ifølge SOHR.

Stormaktene møtes

Kort tid etter at våpenhvilen ble opphevet uttalte USAs utenriksminister John Kerry at han fordømmer kunngjøringen fra Syria. Han uttalte videre at Russland ikke har fulgt opp sine forpliktelser i henhold til avtalen.

Russland anklager på sin side USA for å være ute av stand til å kontrollere de amerikanskstøttede opprørsgruppene.

Tirsdag skal stormaktene og utenriksministre fra Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) møtes i New York.

- Vi skal vurdere våpenhvileavtalen, se på status på avtalen etter at den ble inngått av USA og Russland for litt over en uke siden, se på hvor vi står i dag, og vurdere hvilke skritt vi må ta videre for å foreta forbedringer, opplyser talsmann Mark Toner i det amerikanske utenriksdepartementet