<strong>ANGREP I TURISTOMRÅDE:</strong>  I dag tidlig var det en stor eksplosjon i turistområdet i Sultanahmet, nær Den blå moskéen. Det meldes at en nordmann er skadd i eksplosjonen. Foto: NTB Scanpix / AFP / OZAN KOSE
ANGREP I TURISTOMRÅDE: I dag tidlig var det en stor eksplosjon i turistområdet i Sultanahmet, nær Den blå moskéen. Det meldes at en nordmann er skadd i eksplosjonen. Foto: NTB Scanpix / AFP / OZAN KOSE Vis mer

En nordmann såret i eksplosjonen i Istanbul

Men er ikke livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Turister fra Norge og Tyskland er blant de sårede i eksplosjonen i Istanbul, melder CNN Turk og det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan.

Det norske utenriksdepartementet bekrefter at en nordmann er skadd og nå får behandling på sykehus i Istanbul.

Etter det Dagbladet kjenner til, er ikke nordmannen livstruende skadd.

Eksplosjon i turistområde Eksplosjonen skjedde ved Sultanahmet-plassen, et populært turistmål i Tyrkias mest folkerike by, rundt klokka 09.30.

Minst ti mennesker er drept, ifølge lokale myndigheter. I tillegg er 15 personer skadd.

«Den blå moskeen» ligger ved plassen, rett overfor Hagia Sofia. Sammen er de byens største turistattraksjoner. Øyenvitner forteller om et kraftig smell, som kunne høres flere kilometer unna.

Etter angrepet ble nordmannen, ifølge avisa Hurriyet, fraktet til sykehuset Samatya for behandling.

- Seks tyske skadd Ifølge Dogan, er det totalt seks tyskere som ble skadd i eksplosjonen, samt en person fra Peru. I tillegg har sørkoreanske myndigheter bekreftet at en av deres statsborgere er lettere skadd, skriver nyhetsbyrået AP.

Tyske myndigheter ber nå sine innbyggere om å holde seg borte fra store folkemengder utenfor turistattraksjoner i den tyrkiske byen. Det tyske utenriksdepartementet advarer også om at mulige voldelige sammenstøt og terrorhandlinger er forventet i Tyrkia.

De oppfordrer derfor reisende om å holde seg borte fra demonstrasjoner og folkesamlinger, særlig i store byer.

Fjerde terrorangrep Eksplosjonen kan få en svært ødeleggende virkning for Tyrkias turistindustri, etter flere terrorangrep i fjor.

Fra juni til oktober i fjor ble Tyrkia rammet av tre blodige terrorangrep, alle rettet mot kurdiske mål og det prokurdiske politiske partiet HDP. I oktober ble 103 mennesker drept da to selvmordsbombere slo til mot en fredsdemonstrasjon i Ankara.

Etter angrepet kneblet tyrkiske myndigheter mediene og nektet dem å omtale bombeangrepet. Også nå har myndighetene prøvd å begrense medienes dekning av angrepet.

To personer ble drept da ei bombe gikk av under et HDP-valgmøte i Diyarbakir i starten av juni. I slutten av juli ble 37 kurdiske ungdommer drept i et selvmorsangrep i Suruc.

 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer