En norsk hjelpearbeider er bortført i Kenya

En norsk ansatt i Flyktningehjelpen er bortført etter at en konvoi med to biler fra den norske organisasjonen ble angrepet.

I NÆRHETEN AV FLYKTNINGERLEIR: Luftfoto av flyktningerleiren Dadaab i Kenya. Angrepet fant sted i nærheten av leiren som ligger rundt ti mil fra grensen til Somalia. En norsk hjelpearbeider er blant de fire som er bortført. En pakistansk sjåfør ble drept under angrepet. Foto: TONY KARUMBA / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
I NÆRHETEN AV FLYKTNINGERLEIR: Luftfoto av flyktningerleiren Dadaab i Kenya. Angrepet fant sted i nærheten av leiren som ligger rundt ti mil fra grensen til Somalia. En norsk hjelpearbeider er blant de fire som er bortført. En pakistansk sjåfør ble drept under angrepet. Foto: TONY KARUMBA / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I tillegg til nordmannen er en pakistansk, en fillipinsk og en canadisk hjelpearbeider bortført etter angrepet som ble utført av åtte eller ni væpnede menn ved flyktningeleiren Daddab i Kenya. skriver nrk.no

En kenyansk sjåfør ble drept i angrepet, mens generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen kom uskadd fra angrepet og er brakt i sikkerhet.

Generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktninghjelpen, som var med i konvoien skal være uskadd og i sikkerhet.

- Det jeg kan si er at det har vært en hendelse med en bilkolonne fra Flyktninghjelpen. Generalsekretær Elisabeth Rasmusson som var med i bilkonvoien er uskadd og i sikkerhet, sier Rolf Vestvik i Flyktninghjelpen til Dagbladet.

Lokalt politi jakter nå på kidnapperne, skriver al Jazera.

Et team forfølger kidnapperne, men vi vet ikke om de har krysset grensa til Somalia, sier en kilde til al Jazera.

Fire personer er bortført Konvoien ble angrepet av en gruppe med åtte eller ni væpnede menn.
Talsmann Philip Ndolo fra det kenyanske politiet sier til nyhetsbyrået AP at en gruppe menn med våpen angrep konvoien fra den norske hjelpeorganisasjonen like før klokken 12 i dag. Han bekrefter at fire internasjonale arbeidere bortført og kjørt mot den somaliske grensen.

Polititalsmannen sier at han mistenker geriljabevegelsen al-Shabaab for å stå bak bortføringen, og tilføyer at arbeidet med å bringe på det rene de bortførtes nasjonalitet fortsatt pågikk.

Kenyansk Røde Kors bekrefter at den norske konvoien ble angrepet til nyhetsbyrået AFP, og melder at en person i gruppen er drept.

Polititalsmannen Ndolo sier at han mistenker geriljabevegelsen al-Shabaab for å stå bak bortføringen, og tilføyer at arbeidet med å bringe på det rene de bortførtes nasjonalitet fortsatt pågikk.

Flere angrep siste året Væpnede somaliske grupper har ved flere anledninger det siste året krysset grensene til Dadaab-provinsen der de har stått bak flere angrep og kidnappinger.

Flyktningleiren i Dadaab ligger rundt ti mil fra den somaliske grensen i den nordøstlige delen av Kenya. Over 400 000 personer, i hovedsak somaliere som har flyktet fra den langvarige ufreden i hjemlandet, holder til i leiren.

Leiren har tre skoler og en helseklinikk. Det er bygget rundt 100 permanente hus, men de aller fleste av leirens «innbyggere» bor i telt, satt opp i rekker på et stort område. Det er FNs flyktningorganisasjon UNHCR som har hovedansvaret for leiren.

I SIKKERHET: Generalsekretær i Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmusson var med i bilkonvoien som ble angrepet. Flyktninghjelpen bekrefter at hun er uskadd og i sikkerhet. Foto: MORTEN HOLM / NTB SCANPIX .
I SIKKERHET: Generalsekretær i Flyktninghjelpen Elisabeth Rasmusson var med i bilkonvoien som ble angrepet. Flyktninghjelpen bekrefter at hun er uskadd og i sikkerhet. Foto: MORTEN HOLM / NTB SCANPIX . Vis mer