13 OMKOM I ULYKKE: Den tragiske bussulykken fant sted utenfor Freginals på motorveien mellom Valencia og Barcelona rundt klokka 06.00 i dag. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB scanpix
13 OMKOM I ULYKKE: Den tragiske bussulykken fant sted utenfor Freginals på motorveien mellom Valencia og Barcelona rundt klokka 06.00 i dag. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB scanpixVis mer

En norsk kvinne ble skadd i bussulykken i Spania

De fleste i bussen var studenter. 13 kvinner døde i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 13 mennesker døde da en buss kjørte ut ved den lille byen Freginals mellom Valencia og Barcelona i dag tidlig.

Spanias innenriksminister Jorge Fernández Diaz bekrefter overfor El País at alle de 13 drepte er utenlandske kvinner.

Utenriksdepartementet bekrefter at en norsk kvinne ble skadd i ulykken.

- Jeg kan ikke si noe om tilstanden, men hun får nå medisinsk behandling ved et sykehus i området, sier pressevakt i UD, Kristin Enstad, til NTB.

Hun opplyser at den skadde studenten vil bli fulgt opp på vanlig måte av den norske ambassaden i Madrid. Så vidt UD kjent, var det ikke flere nordmenn om bord i bussen.

- Hun er det eneste tilfellet vi vet om, sier Enstad til Dagbladet.

Utvekslingsstudenter Det var 61 personer om bord i bussen, de fleste av dem utvekslingsstudenter som tar del i det europeiske utvekslingsprogrammet Erasmus.

Til sammen 43 mennesker ble skadd i ulykka, ifølge myndighetene i Catalonia. I alt åtte ungdommer fra forskjellige nasjonaliteter blir behandlet på et sykehus i Tarragona, melder RTVE, som slår fast at fire av dem er alvorlig skadd.

Studentene var på vei nordover fra festivalen Las Fallas i Valencia til Barcelona. De fleste av studentene om bord skal ha vært studenter ved Universitetet i Barcelona.

- Vet ikke om alle går på universitetet, men trolig er de fleste av dem fra oss. Det er vanskelig å fastslå, for noen hadde bytta buss like før avgang, sier rektor ved universitetet Didac Ramírez.

Mange nasjonaliteter Sivilforsvaret har lagt ut lister over nasjonaliteter som var med på turen på Twitter.

Ifølge dem er dette nasjonalitetene på passasjerene: Peru, Bulgaria, Polen, Irland, Palestina, Japan, Ukraina, Tsjekkia, New Zealand, Storbritannia, Italia, Ungarn, Tyskland, Sverige, Norge og Sveits.

- Traff autovernet
Ifølge innenriksminister i landsdelen Catalonia, Jordi Jané, ble ulykka trolig forårsaket av menneskelig feil. Sjåføren overlevde og skal nå være inne til avhør hos politiet.

Han forklarer at bussen traff autovernet på høyre side av veien før den svingte brått og havnet på feil side av motorveien. Der kolliderte den med et møtende kjøretøy før den veltet. De to i personbilen skal ha blitt skadd.

Sjåføren av ulykkesbussen har avlagt negative prøver på alkohol og andre rusmidler, opplyser juridiske kilder. Han har lang fartstid som bussjåfør, og har plettfritt rulleblad.

NORSK KVINNE SKADD:  Her berges bussen opp av grøfta etter krasjen. 13 personer ble drept i bussulykken nær Freginals i dag. Foto: AFP Photo / pau Barrena / NTB Scanpix
NORSK KVINNE SKADD: Her berges bussen opp av grøfta etter krasjen. 13 personer ble drept i bussulykken nær Freginals i dag. Foto: AFP Photo / pau Barrena / NTB Scanpix Vis mer