En norsk skoleelev drept og en hardt skadd etter ulykke i Kenya

Var på skoletur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk skoleelev er drept mens en annen er hardt skadd etter en trafikkulykke i Kenya.

Det opplyser Rektor ved Kvadraturen skolesenter, Knut Aasen, gjennom Vest-Agder fylkeskommunes nettsider.

- Vi fikk melding om dette i dag ca. 17.45. Når det skjedde der nede har jeg ikke informasjon om. Vi kan bekrefte at en person ble drept i ulykken, mens en er hardt skadd, sier Marte Kopstad, pressevakt i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

- Hvordan bistår UD nå?

- Vi er i kontakt med dem der nede. De som trenger det får god oppfølging på sykehus, og så kan ambassaden bistå med informasjon om lokale forhold, bistand og være kontaktledd, sier Kopstad.

Påkjørt av lastebil Det var åtte elever fra elektroavdelingen ved Kvadraturen skolesenter som var på reise sammen med tre lærere da ulykken skjedde.

De besøkte Kenya i forbindelse med et samarbeidsprosjekt som skolen er involvert i. Minibussen delegasjonen satt i ble påkjørt av en lastebil.

Ifølge Aasen skjedde ulykken i nærheten av byen Kisumu, skriver fvn.no. Alle elevene og lærerne er nå på sykehus i den samme byen.

-Vi holder også skolen åpen for de som ønsker å komme for en samtale. Vi har på plass krisepersonell for de som trenger noen å snakke med, sier Aasen på fylkeskommunens sider. 

Det er nå opprettet en krisetelefon på Kvadraturen skolesenter.

Siden 2008 har skolen samarbeidet med Elkem Solar, Kisumu Polytechnic og bistandsorganisasjonen Arc-aid i et prosjekt for å spre kompetanse og bygge solcellepaneler.

I prosjektet har elever ved skoler i begge land vært med på å bygge solcellepanel, både på Kvadraturen skole og i Kisumu.