Du leser nå Dagbladet Pluss

Han vervet hasj-Cappelen som politiagent:

- En notorisk løgner som ville være supertyster og superagent

Øyvind Olsen vervet Gjermund Cappelen som politiagent. Han er overbevist om at Eirik Jensen er uskyldig dømt.

STØTTER JENSEN: Eks-politimannen Øyvind Olsen uttaler seg om Eirik Jensen, rettssaken og hva han mener om dommen. Foto: Henning Lillegård
STØTTER JENSEN: Eks-politimannen Øyvind Olsen uttaler seg om Eirik Jensen, rettssaken og hva han mener om dommen. Foto: Henning LillegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIRUT (Dagbladet): Øyvind Olsen var i flere tiår en av de viktigste bautaene i kampen mot organisert kriminalitet i Norge.

Det var Olsen som vervet Gjermund Erik Cappelen – først kjent under navnet Gjermund Maack Thorud – som informant.

Øyvind Olsen mener dommen mot Eirik Jensen i Oslo tingrett er feil.

Dagbladet møte Olsen i Beirut i Libanon, hvor den tidligere politimannen er bosatt deler av året.

- Jeg sier ikke at Eirik Jensen er en enkel mann. Men at han er skyldig i å ha lagt til rette for å smugle inn tonnevis med hasj for flere hundre millioner kroner, kan ikke være annet enn oppspinn og fri fantasi, sier Øyvind Olsen.

- Påtalemyndigheten og Oslo tingrett trodde på en av de mest notoriske løgnerne i Norge. Dommen mot Eirik Jensen er basert på forklaringene til Gjermund Cappelen. Det finnet ikke et eneste håndfast bevis på at Jensen har medvirket til innførsel av hasj. Retten trodde på Cappelen, en mann fullstendig uten ryggrad, mener Olsen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.