Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- En ny stjerne er født på telehimmelen

Russisk presse positiv til Telenor-fusjon med russisk selskap.

OPTIMISTER:  Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var tydelig lettet etter at Telenor endelig har funnet en løsning på den bitre milliardstriden med sin russiske partner Alfa. Her fra pressekonferansen i går. Foto: Scanpix
OPTIMISTER: Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, var tydelig lettet etter at Telenor endelig har funnet en løsning på den bitre milliardstriden med sin russiske partner Alfa. Her fra pressekonferansen i går. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ST. PETERSBURG (Dagbladet): Russiske aviser er i dag overveiende positive til dannelsen av den nye telegiganten VipelCom Ltd, der Telenor eier 35.4 prosent av aksjene.

- En ny stjerne er født på telehimmelen, sier sjefen i Altimo, Aleksej Reznikovitsj til Russlands største avis Komsomolskaja Pravda.

Rosa presse positiv
Også næringslivsavisa er Kommersant er positive til den nye selskapet. Den slår fast at en fem år lang krig er over.

- Det er ingen vinnere og ingen tapere i denne lange krigen. Det kunne endt mye verre, skriver avisa.

Den skriver også at den russiske Alfa-gruppen vil ha 43.9 prosent av aksjene i det nye selskapet, mens Telenor vil ha 35.4.

Men de to selskapene vil begge ha tre representanter hver i ei styringsgruppe. Denne styringsgruppa vil også ha tre uavhengige representanter, som ikke er tilknyttet noen av moderselskapene.

- Det betyr at ingen av selskapene kan blokkere hverandre, slik de gjorde i den konflikten som ble gravlagt i går, sier kommunikasjonssjef Anna Ivanova-Galitsina i Telenor Russland til Dagbladet.

Ukraina viktig
Nettavisa Gazeta.ru skriver at det som gjorde utfallet og bestemte sammenslåingen til det nye selskapet først og fremst var å komme ut av den ødeleggende konflikten om Telenors aksjer til en verdi av 11 milliarder kroner, som var tatt i arrest av en domstol i Sibir. Men nettavisa skriver også at utsiktene til å erobre et atraktivt telemarked i Ukraina veide tungt.

Gazeta.ru skriver at VimpelCom ville inn i Ukraina, og de ville samarbeide med den nest største ukrainske teleoperatøren Kyivstar.

- Ukraina er det viktigste markedet i det tidligere Sovjetunionen. Det er mulig å skape en mektig mobiloperatør. Profitten vil bli større, sier Irina Skvartsova, analytiker i teleselskapet Aton til Gazeta.ru.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media