Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En ny trend på fjellet - egen bil på hytta

På Geilo går det kanskje så mange som 100 rene hyttebiler.

HYTTEBIL: Erik Fossgård skrur på en av hyttebilene - en Mercedes Geländewagen - som mange av hytteeiere på Geilo sverger til. Foto: Geilo Auto
HYTTEBIL: Erik Fossgård skrur på en av hyttebilene - en Mercedes Geländewagen - som mange av hytteeiere på Geilo sverger til. Foto: Geilo Auto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Stor hytte på Geilo er fint, men skal du henge med i trendene må du skaffe deg egen bil til bruken av den, skriver Finansavisen i dag.

- Spesielt mange bergensere har hyttebil fordi veien over fjellet kan være stengt, men det er en del Oslo-folk som har det også. Jeg kjenner til 40-50 hyttebiler, men det er garantert flere, sier Erik Fossgård hos den eneste bilforhandleren på Geilo - Geilo Auto.

Opptil 100 med hyttebil
- Veldig mange kjøper Mercedes Geländewagen. (...) Å kjøre til butikken i påsken med en 20 år gammel Geländewagen er greit, men de vil ikke ha en gammel Land Cruiser, sier Fossgård videre.

Hyttemegler Christian Haatuft bekrefter trenden, og anslår overfor Finansavisen at det kan finnes opp mot 100 hyttebiler - inklusive en del Land Rovere.

Mangel på parkeringsplasser Men det kunne vært flere også hvis forholdene hadde ligget til rette for det.

- Hadde det vært mulig å kjøpe parkeringsplass ved togstasjonen så hadde det vært flere med hyttebil, sier Haatuft til Finansavisen.

Flere nyheter Mirakelbærene kan stoppe vektøkning
Hun er IT-verdens svar på Therese Johaug
Facebook har gjort henne til dollarmilliardær

Hele Norges coronakart