Breiviks forsvarer Geir Lippestad om terrorsiktede:

- En ny ung mann drevet av hat mot muslimer

Geir Lippestad forsvarte massedrapsmannen Anders Behring Breivik. Han ser klare paralleller til den terrorsiktede Philip Manshaus.

ANSVAR: Geir Lippestad mener norske toppolitikere har et stort ansvar for å legge til rette for dialog og bygge ned hat.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ANSVAR: Geir Lippestad mener norske toppolitikere har et stort ansvar for å legge til rette for dialog og bygge ned hat. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Først og fremst blir man veldig trist. Her er det en ny ung mann som blir drevet av hat og et fiendebilde mot muslimer. Vi ser dette bre om seg i USA, men også i Norge, sier den kjente forsvarsadvokaten som gjorde politiker av seg og inntil desember 2017 var næringsbyråd for Arbeiderpartiet i Oslo.

Men Lippestad som nå er styreleder i den rødgrønne Tankesmien Agenda, ser også enkelte lyspunkter.

- Det som gjør meg glad, er responsen til moskeen. Hvor de umiddelbart inviterte naboer inn, og naboer kom. Det gir meg håp, sier Lippestad,

Advarer politikere

Han mener det er enkelte likhetstrekk mellom den terrorsiktede etter moskéangrepet i Bærum og massedrapsmannen fra 22. juli.

- Nå kjenner jeg ikke denne saken så godt, annet enn at politiet har siktet ham for terror, og det er høyreekstremt tankegods og hat mot muslimer. Det er vel de tre stikkordene som Breivik også hadde, sier han.

Lippestad forsvarte også Ole Nicolai Kvisler, som i 2002 ble dømt til 17 års fengsel for det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen, har følgende anvisning til politikere og samfunnsdebattanter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer