En nylig dekodet 1200 år gammel tekst utfordrer historiene om Jesus

- Kunne skifte utseende, og skjærtorsdag var på en tirsdag.

- KUNNE FORANDRE UTSEENDE: En nylig dekodet koptisk tekst fra rundt år 900 hevder at Jesus kunne skifte form. Her er Leonardo da Vincis kjente bilde som viser Jesus siste måltid med sine disipler. Foto: Scanpix
- KUNNE FORANDRE UTSEENDE: En nylig dekodet koptisk tekst fra rundt år 900 hevder at Jesus kunne skifte form. Her er Leonardo da Vincis kjente bilde som viser Jesus siste måltid med sine disipler. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En nylig dekodet tekst forteller en helt ny historie om Jesus. Her hevdes det at Jesus kunne skifte utseende.

Den egyptiske teksten er ifølge Forskning.no anslått å være 1200 år gammel. Teksten er skrevet på koptisk og forteller også at Pontius Pilatus tilbød seg å ofre sin egen sønn for Jesus.

Dette skal han ifølge teksten ha gjort under det kjente siste måltidet Jesus spiste med sine tolv disipler.

- Ulegemlig Ifølge teksten skal Judas ha uttalt at han ikke så Jesus på en lang tid fordi han ble ulegemlig.

Disse evnene til å endre form forklarer også hvorfor Judas valgte å forråde Jesus med et kyss, for ifølge teksten skal forfølgere av Jesus uttalt at de ikke ville være i stand til å arrestere Jesus basert på beskrivelsen Judas ga, da Jesus stadig skiftet utseende.

Teksten utfordrer også Bibelens beskrivelse av hvilke dager som ble skjebnesvangre for Jesus, skriver LiveScience. Den plasserer arrestasjonen av Jesus på en tirsdag og ikke en torsdag, som det heter i Bibelen.

To kopier - Oppdagelsen av disse tekstene betyr ikke nødvendigvis at disse hendelsene skjedde, men heller at enkelte på den tiden trodde på dem, sier Roelof van den Broek ved Utrecht University i Nederland til LiveScience. Han forteller det er første gang han har sett Pontius Pilatus tilby å ofre sin egen sønn i apokryfiske tekster.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer