Krigen i Ukraina:

- En offentlig flause for Russland

Dersom det stemmer at Ukraina har gjennomført angrep inne på russisk territorium, er dette neppe noe Kreml vil innrømme, tror forsker Tom Røseth.

FULL FYR: Natt til mandag 25. april begynte det å brenne i et oljelager i byen Brjansk sørvest i Russland. Video: Twitter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verken fra russisk eller ukrainsk hold er det offisielt bekreftet - men hendelser på russisk side den siste tida kan tyde på et nytt mønster i krigen.

Natt til mandag kom det meldinger om at et stort russisk oljelager sto i brann i den russiske byen Brjansk. Ifølge Reuters vil Russland starte en etterforskning av hva som forårsaket hendelsen.

- Det har kommet ubekreftede meldinger om at to oljelagre ble truffet - et militært og ett sivilt, sier førsteamanuensis og hovedlærer i etterretning ved Forsvarets høgskole, Tom Røseth, til Dagbladet.

- Øyenvitner har hevdet at de så missiler treffe lagrene med noen minutters mellomrom, fortsetter han.

Oljelageret i Brjansk ligger om lag 11 mil fra ukrainsk side.

- Der er man godt inne på russisk territorium. Dersom ukrainerne står bak angrepene, kan de ha brukt Tochka U-missiler, som har en rekkevidde på 12 mil, sier Røseth.

- Slag i ansiktet

Ukrainerne har ikke selv påtatt seg ansvar for angrepet, og Russland har heller ikke erkjent at oljelageret har blitt bombet.

Det mener Røseth er en selvfølge at ikke har skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer