ALVORLIG FALLSKJERMULYKKE:   Både Sea King-helikopter, redningshelikopter og ambulanse var raskt på ulykkesstedet ved Jarlsberg flyplass i kveld. Politiet fikk melding klokka 21 om at to menn er alvorlig skadd. FOTO: PEDER W. GJERSØE.
ALVORLIG FALLSKJERMULYKKE: Både Sea King-helikopter, redningshelikopter og ambulanse var raskt på ulykkesstedet ved Jarlsberg flyplass i kveld. Politiet fikk melding klokka 21 om at to menn er alvorlig skadd. FOTO: PEDER W. GJERSØE.Vis mer

En omkom - en alvorlig skadd i fallskjermulykke

Ved Tønsberg i kveld. Kolliderte i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets innsatsleder på åstedet for fallskjermulykken ved Tønsberg i kveld, bekrefter ved 22.55-tiden overfor Dagbladet at en av de to mennene er omkommet og den andre alvorlige skadd.

Den omkomne er en 29 år gammel mann fra Oslo, mens den skadde er en 39 år gammel mann fra Asker.

- De var i alt 19 hoppere ut fra det samme flyet, og de som var involvert i ulykken kolliderte i lufta, sier innsatsleder Steinar Inselseth i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at de to som var involvert i ulykken begge kommer fra Østlandet.

Tønsbergs Blad får opplyst ved Oslo universitetssykehus at den alvorlig skadde fallskjermhopperen er en 39 år gammel mann.

Det var flere tilskuere til det som skjedde, og kriseteamet i Tønsberg kommune har rykket ut til åstedet.

Politiet fikk ved 21-tiden melding om at to menn var alvorlig skadd i en fallskjermulykke på Jarlsberg flyplass i Tønsberg.

- Erfarne hoppere Fagsjef for fallskjermhopping i Norges Luftsportsforbund, Jan Erik Wang, opplyser til Dagbladet at dette er den første dødsulykken med fallskjermhopping i Norge siden august 2004.

- Jeg kjenner personlig begge hopperne som var involvert i ulykken i kveld. De er begge erfarne sportshoppere. Kollisjonen mellom de to skal ha skjedd når begge hang under full skjerm og var frikoplet, sier Wang til Dagbladet.

Luftsportsforbundet skal rutinemessig sette ned en ulykkeskommisjon.

- Vi har foreløpig ikke grunn til til å tro at det har vært noen uregelmessigheter med været eller annet utstyr. Jarlsberg flyplass har en Twin Otter som kan ta inntil 20 hoppere om gangen, sier Jan Erik Wang.

Vestfold politidistrikt opplyser ved 23.30-tiden den andre hopperen er fraktet med Sea King redningshelikopter til Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige skader.