En omkom da fiskebåt havarerte

BÅTSFJORD (NTB): Alle ble reddet da fiskebåten «Geir Peder» med 12 personer om bord forliste utenfor kysten av Båtsfjord i Finnmark i ettermiddag. Men en av de 12 døde av et illebefinnende etter at han var plukket opp av sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omkomne er 51 år gamle Ole Andreas Vad fra Ålesund, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Mannskapet på «Geir Peder» ble reddet av fiskebåten «Førde jr» som drev fiske i samme område. Den havarerte båten som sank like etter at de 12 hoppet i sjøen, var hjemmehørende i Haram kommune på Sunnmøre. «Førde jr» er hjemmehørende i Bremanger i Sogn og Fjordane. De 12 lå en halvtime i sjøen før de ble plukket opp av «Førde jr».

Et Sea King redningshelikopter fra Banak flystasjon dro umiddelbart til havaristedet for å gi medisinsk hjelp til en av de 12 overlevende som trengte umiddelbar legehjelp.

«Førde jr» var i ettermiddag på vei til land med mannskapet fra havaristen. Båten var ventet til Båtsfjord ved 18-tiden. Der blir de tatt imot av stedlig politi og helsevesen, får NTB opplyst ved Hovedredningssentralen i Bodø.

Autolinebåten «Førde jr» befant seg 6 nautiske mil fra havaristen og kunne kort tid etter plukke opp alle de 12 som lå i sjøen. Alle var da i live, men en av dem trengte øyeblikkelig legebehandling. To av mannskapet på «Førde jr» hoppet selv i sjøen med tau om livet for å hjelpe de 12 opp av havet.

Mannskapet på 12 var alle iført overlevelsesdrakter da de ved 13-tiden måtte hoppe i sjøen. Da var «Førde jr» 6 nautiske mil fra havaristens oppgitte posisjon 27 nautiske mil nord-nordvest av Vardø.

Hovedredningssentralen fikk melding via Vardø radio fra «Førde jr» klokka 12.37 om at mannskapet på en kameratbåt måtte gå fra borde. Været i området var da sør-sørøstlig stiv kuling, temperaturen minus 10 grader og frostrøyk og bølgehøyden 4-5 meter.