Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En omkom, en kritisk skadd i båtulykke utenfor Lofoten

En person omkom, mens en ble kritisk skadd i båtulykken ved Værøy i Lofoten tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er død og en annen mann kritisk skadet etter at fire fisketurister havnet i vannet ved øya Mosken tirsdag formiddag.

- To personer, begge menn, ble brakt til sykehuset. En av dem er omkommet. Han var allerede død da redningshelikopteret ankom, sier komminikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset, Wigdis Korsvik, til Dagbladet.

I tillegg er tilstanden kritisk, men stabil for den andre mannen. Han blir behandlet ved sykehuset i Bodø.

- De to andre er blitt bragt i land med båt til Lofoten. De skulle sendes til legesjekk. Vi har ikke noen ytterligere opplysninger om dem, sier Korsvik.

Mannskapet på fiskebåten Kari Anne sendte melding til Hovedredningssentralen Nord-Norge like etter klokka 11 om at de hadde plukket opp to personer som lå og drev i vannet.

De var i gang med å hente opp en tredje person da et Sea King redningshelikopter fra Bodø kom til stedet. Helikopteret hentet opp den tredje personen som hadde havnet i vannet, og fant også ytterligere en person.

- Vi har fått beskjed fra politiet om at det trolig er snakk om litauske statsborgere, sier Merete Jeppesem, vakthavende ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

Politiet bekrefter i en pressemelding at alle fire kom fra Litauen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media